Το δικό της μήνυμα εξέδωσε η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής αναφορικά με την 110η Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μίας από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.
Διαβάστε το μήνυμα της Ε.Πο.Ν.Α.:
«Σήμερα, 24 Απριλίου 2025, τιμούμε την 110η Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μίας από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν συστηματικά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης που ξεκίνησε το 1915 από τους Νεότουρκους και συνεχίστηκε υπό το κεμαλικό καθεστώς.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί φόρο τιμής στα αθώα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά και ηχηρή υπενθύμιση για την αναγκαιότητα της ιστορικής μνήμης, της αναγνώρισης και της δικαιοσύνης. Είναι χρέος της ανθρωπότητας να αντιστέκεται στη λήθη και στην άρνηση, ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά την επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων».