Φασούλια με μαύρα λάχανα
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μαύρα λάχανα
600 γραμμάρια ξερά φασόλια μπαρμπούνια (χάντρες)
300 γραμμάρια ντομάτες φρέσκες
30 γραμμάρια πελτέ
3 κρεμμύδια κόκκινα
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Σκόρδο – Μαϊντανό – δυόσμοι
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα φασόλια, τα οποία έχουμε πλύνει καλά με κρύο νερό και τα έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ.
Τα βράζουμε στο ίδιο νερό όπου τα μουσκέψαμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη δυο ποτήρια από το ζουμί τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε φέτες ώστε να σοταριστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε χοντροκομμένο το λάχανο, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει καλά.
Αμέσως ρίχνουμε τα φασόλια με το ζουμί τους, τις ντομάτες τριμμένες και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό (αν χρειαστεί), αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για αλλά 20 λεπτά.
Τελειώνουμε με μαϊντανό και δυόσμο.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο
Εναλλακτικά, στη συνταγή μπορούν να χρησιμοποιηθούν άσπρα φασόλια, αντί για μπαρμπούνια.
Πηγή: kallitexnikistegipontion.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ