Γρήγορο τυρόψωμο χωρίς μίξερ
Υλικά
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. γάλα, 3,5%
1 αβγό, μεσαίο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. φέτα, κομμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα στα 800 watt.
Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Μετά προσθέτουμε το γάλα και το αβγό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα. Το απλώνουμε καλά ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-50 λεπτά.
Τέλος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του chef, Άκη Πετρετζίκη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ