Μαύρα λάχανα με τα φασούλια από την Άνω Πόντιλα Ματσούκας
ΥΛΙΚΑ
Κόκκινα φασόλια
Μικρές αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές
Μαύρα λάχανα
Καλαμποκίσιο αλεύρι
Αγελαδινό βούτυρο
Κόκκινο πιπέρι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κόκκινα φασόλια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα, με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα μικρές αποξηραμένες καυτερές πιπεριές (δεν είναι υποχρεωτικό να είναι καυτερές).
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μαύρα λάχανα και τα τοποθετούμε και αυτά στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια βάζουμε καλαμποκίσιο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να «δέσει» η σούπα μας, και ανακατεύουμε ταυτόχρονα και γρήγορα για να μην σβολιάσει.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε αγελαδινό βούτυρο και αφού καεί, βάζουμε κόκκινο πιπέρι και το ανακατεύουμε γρήγορα, επίσης να μην σβολιάσει.
Χύνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αλατίζουμε και… καλή μας όρεξη!
Δείτε την πως τα μαγειρεύει η ίδια εδώ.