Πισία, τα πιτάκια του Πόντου
ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό αλεύρι
2 ξηρές μαγές
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κούπα του τσαγιού ηλιέλαιο
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά τοποθετούμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το ηλιέλαιο και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.(αν δούμε ότι χρειάζεται παραπάνω αλεύρι, το προσθέτουμε)
Έπειτα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, την ζυμώνουμε πάλι ελαφρώς και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, άφου έχει φουσκώσει η ζύμη μας, τη ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε σε μικρές μπάλες.
Η επόμενη κίνησή μας είναι να βάλουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταίνεται.
Παίρνουμε, έπειτα, τον πλάστη και ανοίγουμε τις μπάλες σε στρογγυλό σχήμα.
Τέλος, τηγανίζουμε τα πιτάκια, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ