Η Ελληνική Βουλή όπως είναι γνωστό αναγνώρισε με νόμο ομόφωνα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την 24η Φεβρουαρίου 1994.
Έκτοτε επί της ουσίας η Ελληνική Πολιτεία δεν ασχολήθηκε με το θέμα στην διπλωματική του διάσταση πολλώ δε μάλλον ποτέ δεν το έθεσε ανοιχτά και δημόσια στον Ελληνοτουρκικό διάλογο μέχρι και σήμερα.
Η Ελληνική Πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανα της απλώς συμμετέχει στις εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης.
Κάθε χρόνο η επίσημη Τουρκία υβρίζει τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας την 19η Μαίου, διαστρεβλώνει την Αλήθεια και κατηγορεί την Ελλάδα ότι αυτή διέπραξε Γενοκτονία κατά των Τούρκων.
Η απάντηση της Ελλάδος είναι ότι η ιστορία δεν παραγράφεται και ότι η Τουρκία πρέπει να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν.
Η Ελλάδα δεν έχει θέσει ποτέ επίσημα στο τραπέζι του Ελληνοτουρκικού διαλόγου το ζήτημα της Γενοκτονίας.
Δεν απαιτεί σε καθημερινή βάση την Αναγνώριση της .
Δεν θέτει το ζήτημα ως όρο για την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας είναι μέλος.
Σε καμία διμερή συνάντηση κορυφής Έλληνα με Τούρκο ηγέτη μετά το 1994 δεν ακούστηκε η λέξη Γενοκτονία ούτε σχετική συζήτηση υπήρξε.
Σε καμία συνέντευξη Τύπου ποτέ από το 1994, ουδείς δημοσιογράφος εκατέρωθεν, απηύθυνε ερώτημα προς τους ηγέτες Ελλάδος και Τουρκίας αν συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας.
Είναι η Γενοκτονία ζήτημα «εσωτερικής κατανάλωσης»;
Για μας ΟΧΙ.
Είναι κορυφαίο ζήτημα Εθνικής Άμυνας και Στρατηγικής.
Άμυνα δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί.
Είναι και ο πνευματικός εξοπλισμός του λαού μας που θα αντιπαραταχθεί με τον νου και την καρδιά του στην Φινλανδοποίηση της χώρας ως Σαντζάκι Οθωμανικής υποτέλειας.
Για μας η Γενοκτονία είναι η τιμή και αξιοπρέπεια των προγόνων μας που ούτε σε ζύγια μπαίνουν ούτε σε συμψηφισμούς και σε παζάρια.
Δεν απαιτούμε εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις.
Οι πρόγονοι μας, οι άταφοι νεκροί μας, φωνάζουν και απαιτούν η Ελλάδα να ζητήσει τον λογαριασμό για την εξόντωση τόσων χιλιάδων αθώων ανθρώπων.
Μέσα στην Άγκυρα.
Στην πηγή του θύτη.
Τώρα και πάντα.
(Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Willy Brandt ζητά Συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό για το Ολοκαύτωμα στην Βαρσοβία.
Ήταν 7 Δεκεμβρίου 1970.
Θα ήταν αδύνατον να τιμήσει τον Χίτλερ αλλά μόνο τα θύματα).
Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης