ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων διεξήγαγε η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας
Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων διεξήγαγε η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας
30 Μάι
0
Σχόλια

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων διεξήγαγε η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας

Η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής και μνήμης, για τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία είχε ως τίτλο «Ντ’ έθαψα ‘κ’ ενέσπαλα».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης συμπεριλήφθηκαν 3 χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», όπου οι γυναίκες χόρεψαν το χορό διπάτ στους ήχους του «Πάρθεν η Ρωμανία» και οι άντρες τους χορούς σέρρα και πιτσάκ, ως φόρο τιμής στα θύματα της οθωμανικής θηριωδίας.

 

Ακόμη, προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα στα γεγονότα της Γενοκτονίας και απηύθηνε ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, του οποίου θετική εντύπωση προκάλεσε η αναφορά στην κατεχόμενη Κύπρο και στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Το δεύτερο μέρος της όμορφης αυτής εκδήλωσης, περιελάμβανε το Μεικτό Χορό της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί», οι οποίοι απέδωσαν παλαιότερα και σύγχρονα άσματα με αναφορά στο απάνθρωπο έγκλημα της Γενοκτονίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.