ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στίβος: Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται πραγματικότητα για την Εμμανουηλίδου
Στίβος: Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται πραγματικότητα για την Εμμανουηλίδου
(Φωτο: gazzetta.gr)
15 Ιούν
0
Σχόλια

Στίβος: Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται πραγματικότητα για την Εμμανουηλίδου

Αν και θα είναι μόλις 21 ετών, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά από τις πολύ καλές της κούρσες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που διεξήχθη στη Ρώμη. Η νεαρή σπρίντερ ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες της Εθνικής ομάδας αφού κατάφερε να βρεθεί στον τελικό των 200μ και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να τρέξει το 200άρι σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Αυτή τη στιγμή, που έχει ανανεωθεί το ράνκινγκ, η Εμμανουηλίδου βρίσκεται στο Νο35 από τις 48 που προκρίνονται στα 200μ και είναι 54η από τις 56 που προκρίνονται στα 100μ.

Η Εμμανουηλίδου με τον τελικό της στο 200άρι,που κατέλαβε την όγδοη θέση με επίδοση 23.01 πήρε 1214 βαθμούς (1107 για την επίδοση και 80 από τη θέση) ενώ για την κούρσα της στον ημιτελικό, που έτρεξε 22.84 (νέο ατομικό ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ Κ23) και βρέθηκε στην όγδοη θέση (μπήκε με την όγδοη επίδοση στον τελικό) πήρε 1221 βαθμούς (1151 για την επίδοση και 70 για τη θέση). Παράλληλα, στο 100άρι, είναι επίσης εντός πρόκρισης καθώς η κούρσα της στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού, που την έφερε στην 11η θέση της Ευρώπης, έτρεξε 11.21 (ισοφάριση ατομικού ρεκόρ) πήρε 1199 πόντους (1154 από την επίδοση και 40 από τη θέση).

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων, δεν φοβάται αλλά ούτε επηρεάζεται από την πίεση και αποδίδει πάντα.

Η ίδια θα συνεχίσει με αγώνες στο Filothei Women Gala, στο 100άρι, και έπειτα με το πανελλήνιο. Και στους δύο αγώνες θα έχει την ευκαιρία να κάνει καλές επιδόσεις και να διεκδικήσει ακόμη περισσότερους βαθμούς ώστε να σιγουρέψει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς, μιας και οι δύο αγώνες είναι στην κατηγορία Β και δίνουν καλούς πόντους.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.