ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης για τον επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη
Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης για τον επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
18 Ιούν
0
Σχόλια

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης για τον επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με τον επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στη γενέτειρά του στην Πέλλα.

Η κηδεία του ήρωα, τελέστηκε την Κυριακή(16.06.2024) στον ιερό ναό Γεννήσεως του Σωτήρος στη γενέτειρά του, την Κρύα Βρύση, στην Πέλλα ύστερα από σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ακολούθησε η ταφή στα μνήματα, όπου ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ αναπαύεται, πλέον, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Σωματείου:

«Κωστάκη,η μαμά σε περιμένει να σε αγκαλιάσει σήμερα».

Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια από την καρδιά της την ματωμένη η Αναστασία Τσιτιρίδη, έκλεισε την ομιλία της στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος στην Κρύα Βρύση Πέλλας ενώπιον των οστών του αδερφού της Κωνσταντίνου που έπεσε ηρωικά στην μάχη της υπεράσπισης της Λευκωσίας την 16η Αυγούστου 1974 κατά την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Η κυρά Βαγγελιώ η μητέρα του Κώστα Τσιτιρίδη επί δεκαετίες περίμενε στην πόρτα της την περπατησιά του γιου της .

Πέθανε με τον καημό.

Ύστερα από 50 χρόνια βρέθηκαν τα οστά του ήρωα εφέδρου ανθυπασπιστή Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη και με τις δέουσες τιμές ετάφησαν στην πατρογονική του γη στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ύπαρξη των οστών του ήρωα μαχητή βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και το αδερφό Ποντιακό Σωματείο Αλέξανδρος Υψηλάντης.

Ο πρόεδρος του Γιώργος Γεωργιάδης παραβρέθηκε στην εξόχως συγκινητική τελετή μαζί με την αδερφή Κυπριακή Εστία Βόρειας Ελλάδας.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε εκ μέρους του προέδρου της Νίκος Χριστοδουλίδης η υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου που εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία.

Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Πέλλας, Εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, βουλευτές και συμμαχητές του Κώστα Τσιτιρίδη.

Σε πλατεία της Κρύας Βρύσης δόθηκε το όνομα του και αποκαλύφθηκε προτομή του για να μείνει στην αιωνιότητα η θυσία του.

Αθάνατος!»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.