Στην Τελετή Έναρξης, στις 26 Ιουλίου, η Ελλάδα, παραδοσιακά, θα παρελάσει μετά την οικοδέσποινα χώρα (Γαλλία) προς τιμήν της ιστορίας και της παράδοσης της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή τη φορά δεν θα γίνει είσοδος σε στάδιο αφού θα γίνει… βαρκάδα στον Σηκουάνα αλλά το γεγονός πως κάθε χώρα θα μπορεί να έχει έναν άνδρα και μία γυναίκα σημαιοφόρους παραμένει.
Η επιλογή για τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι φαινομενικά δεν είμαι μία τόσο δύσκολη απόφαση όμως στην πραγματικότητα τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο.
Παραδοσιακά, οι μεταλλιούχοι Ολυμπιακών Αγώνων προηγούνται των άλλων και έτσι με την Ελλάδα να έχει τέσσερα μετάλλια από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο φαίνεται πως υπάρχουν αρκετές επιλογές με τους Λευτέρη Πετρούνια, Μίλτο Τεντόγλου, Στέφανο Ντούσκο και Εθνική ομάδα πόλο ανδρών να είναι τα πρόσωπα που εξετάζονται.
Ωστόσο, ο Λευτέρης Πετρούνιας (χάλκινο στο Τόκιο, 2ο Ολυμπιακό μετάλλιο) ήταν σημαιοφόρος στην Τελετή Έναρξης στο Τόκιο 2020, άρα η λογική λέει πως δεν θα επιλεχθεί ξανά τόσο σύντομα και άρα στρεφόμαστε στους Τεντόγλου, Ντούσκο και ομάδα πόλο.
Ο Μίλτος Τεντόγλου (χρυσός στο Τόκιο) θα βρίσκεται για προετοιμασία με την ομάδα του στίβου σε προάστιο του Παρισιού (Αντονί) και κρίνεται δύσκολο να είναι στην Τελετή Έναρξης ενώ ο Στέφανος Ντούσκος (χρυσός το Τόκιο που ήταν και ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος) ξεκινά την προσπάθειά του προς τη διατήρηση του τίτλου του το πρωί της επομένης της Τελετής, γεγονός εξαιρετικά αποτρεπτικό για τον ίδιο. Έτσι, προκύπτει πως από την ομάδα πόλο των ανδρών που είχε κατακτήσει το αργυρό στο Τόκιο είναι πιθανό να επιλεχθεί ο σημαιοφόρος. Όμως, ο Γιάννης Φουντούλης ήταν ο σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης των Αγώνων του Τόκιο ενώ ήταν και ο τελευταίος Λαμπαδηδρόμος, μαζί με άλλα μέλη της ομάδας. Βέβαια, αυτό μπορεί να μην αποτελέσει πρόβλημα καθώς ειδικά στο Τόκιο η Τελετή Λήξης έγινε με ελάχιστα άτομα και φυσικά χωρίς θεατές.
Παράλληλα, εφόσον έρθει η πολυπόθητη πρόκριση στο μπάσκετ, το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ακούγεται αρκετά ειδικά στους κύκλους του μπάσκετ, όμως η Εθνική ομάδα ξεκινά τους αγώνες της στις 27 Ιουλίου, μία μέρα μετά την Τελετή και μάλιστα εκτός Παρισιού αφού οι αγώνες των ομίλων στο μπάσκετ διεξάγονται στην πόλη Λιλ.
Όσον αφορά στη γυναίκα σημαιοφόρο, η δις Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη είχε την τιμή να είναι σημαιοφόρος στο Τόκιο οπότε μάλλον θα ισχύσει ό,τι και με τον Πετρούνια. Το όνομα της χρυσής Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη είναι, επίσης, στο τραπέζι με την ίδια να έχει κρατήσει τη σημαία στην Τελετή Λήξης του Ρίο 2016.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα κάνει την επιλογή της και θα ανακοινώσει τα ονόματα σύντομα.
Πηγή: gazzetta.gr