ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «27ος Ακριτικός Κύκλος» των «Ακριτών» Σταυρούπολης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «27ος Ακριτικός Κύκλος» των «Ακριτών» Σταυρούπολης
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)
16 Ιούλ
0
Σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «27ος Ακριτικός Κύκλος» των «Ακριτών» Σταυρούπολης

Άλλος ένας Ακριτικός Κύκλος πέρασε στην ιστορία. Συγκεκριμένα ο 27ος, κατά σειρά , Ακριτικός Κύκλος που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προβάλλοντας ακόμη μια φορά την ποντιακή παράδοση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 27 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών όλες τις ημέρες.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»:

«Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» με τίτλο «27ος Ακριτικός Κύκλος», συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων.

Φέτος ο Ακριτικός Κύκλος πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 27 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Μοναδική και φέτος η προσέλευση του κόσμου και ιδιαιτέρως της νεολαίας, που έδωσε παλμό στις εκδηλώσεις. Η παράδοση του Πόντου εκφράστηκε δυνατά για ακόμη μια χρονιά και ο Ακριτικός Κύκλος έγινε μια τεράστια αγκαλιά για να χωρέσει τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Τις εκδηλώσεις άνοιξε την Πέμπτη 27 Ιουνίου, ο Πρόεδρος των Ακριτών Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Όλα αυτά τα 27 χρόνια της ζωής του Ακριτικού Κύκλου, αποδείξαμε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Άλλωστε και μόνο η λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ενέχει την έννοια της ανάπτυξης, της κινητικότητας, της προόδου. Είμαστε και πάλι εδώ παρά τις όποιες δυσκολίες. Μένει στους συνεχιστές να αποδείξουν ότι κρατούν άξια την κληρονομιά που τους παραδόθηκε».
Όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων οι πόντιοι καλλιτέχνες διασκέδασαν τον κόσμο με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους. Την τιμητική τους και φέτος είχαν τα εξαιρετικά ψητά και ιδιαιτέρως τα ποντιακά εδέσματα που με τόσο μεράκι έφτιαξαν τα μέλη του συλλόγου, τα πεντανόστιμα ωτία, πιροσκία και Περέκ.

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων έκαναν η Έφη Μετενίδου, ο Μιχαήλ Καβούκης και η Μαίρη Παπαδοπούλου.

Φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση, Νίκος Αλβανούδης.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί από καρδιάς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την έμπρακτη στήριξη των Εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μήττα, το Δήμο Παύλου Μελά για την βοήθεια και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν:
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Δημήτριος Κούβελας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.
Γιάννης Παπαγεωργίου, Συντονιστής Γραφείου Πρωθυπουργού.
Χρήστος Μήττας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κώστας Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όλια Βασιλάκη-Καρόζη, σύμβουλος της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Δημήτριος Ασλανίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά.

Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά.

Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Την ΠΟΕ εκπροσώπησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΟΣ Ν. Θεσσαλονίκης με επικεφαλή τον Πρόεδρό του Παύλο Γαλεγαλίδη.

Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τον 27ο Ακριτικό Κύκλο

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου με χοροδιδασκάλους τη Δέσποινα Στεφανίδου και τον Γιάννη Τοκμακίδη, το Μουσικό Εργαστήρι υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πουλαντζακλή και η Παραδοσιακή Ποντιακή Χορωδία του συλλόγου υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλιοντζίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης “ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ” ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα ευχαριστεί, όλον τον απλό κόσμο που 27 χρόνια τώρα στηρίζει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, τους χορηγούς που έδωσαν ανάσα στο σωματείο μας, τους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή των εκδηλώσεων και φυσικά τους ακούραστους εθελοντές που πασχίζουν κάθε χρονιά για την επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων. Όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που βοήθησαν στην προετοιμασία και τη σωστή διεξαγωγή του 27ου Ακριτικού Κύκλου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΟΥΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.