ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κρήτη και Πόντος έσμιξαν στην Ιεράπετρα: «Δύο λύρες, μία ψυχή»
Κρήτη και Πόντος έσμιξαν στην Ιεράπετρα: «Δύο λύρες, μία ψυχή»
(Φωτο: Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)
29 Ιούλ
0
Σχόλια

Κρήτη και Πόντος έσμιξαν στην Ιεράπετρα: «Δύο λύρες, μία ψυχή»

Μία όμορφη συνάντηση πολιτισμών πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, όπου οι
Σχολές Χορού Δημήτρη Καπαράκη και η
Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας, σε
συνδιοργάνωση με το Δήμο Ιεράπετρας Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 παρουσίασαν χορούς του Πόντου και της Κρήτης σε μια όμορφη σύμπραξη που μόνο θετικά και όμορφα συναισθήματα δημιούργησε στους παρευρισκόμενους, αλλά και στους συμμετέχοντες.

(Φωτο: Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)

Ήταν μία εξαιρετική συνεργασία η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με πλήθος κόσμου να την παρακολουθεί, προκαλώντας συγκίνηση, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, προβάλλοντας το μεγαλείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και του Πόντου, τη διαφύλαξη της Εθνικής μνήμης και τη διατήρηση της Παράδοσης!

Μελωδίες, ήχοι, ρυθμοί, χοροί, γεύσεις και άρωμα Ελλάδας, αναδεικνύοντας τις ρίζες και τις ιστορικές καταβολές μας!

(Φωτο: Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)

Επιπλέον, εκτός από ήχους, χορούς και τραγούδια, όσοι έδωσαν το παρών είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και ποντιακές γεύσεις, καθώς υπήρχε πάγκος, όπου οι μαγείρισσες της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας παρασκεύασαν ποντιακές συνταγές.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μήνυμα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας:

«Ευχαριστούμε από καρδιάς το Δημήτρη Καπαράκη για την πρόσκληση, την άριστη συνεργασία και την άρτια διοργάνωση στις δυο μουσικοχορευτικές βραδιές παράδοσης και πολιτισμού!

Ευχαριστούμε ολόψυχα το Δήμο Ιεράπετρας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, Μανώλη Φραγκούλη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Φωτεινή Περακάκη, για την υπέροχη φιλοξενία της αποστολής μας και την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Θερμά συγχαρητήρια στις χορευτικές ομάδες για την εγκάρδια και ακούραστη συμμετοχή τους, στους χοροδιδασκάλους Δημήτρη Καπαράκη και Ματίνα Τσουλφίδου, στους μουσικούς συντελεστές που συνόδευσαν τα χορευτικά συγκροτήματα:

Ποντιακή λύρα-τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος
Νταούλι: Αναστάσιος Κεκρίδης

Κρητική μουσική έπαιξαν οι: Γιάννης Λεμονάκης, Γιάννης Χαλκιαδάκης, Γιώργος Δρακάκης, Μάνος Λιοντάκης, Μάρκος Λαμπράκης, Μιχάλης Φραντζολάκης, Βαλάντης Λιανάκης

Και στη συντονίστρια της εκδήλωσης, Στέλλα Καπαράκη.

Το ενθουσιώδες χειροκρότημα και τα θερμά λόγια του κόσμου που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο να αναδείξουν τις αξίες και τα ιδανικά της παράδοσης και της λαογραφίας μας!

Γεύσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες παρασκεύασαν με μεγάλη αγάπη και μεράκι οι κυρίες της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας Αναστασία Νίνου, Σοφία Δελημπαμίδου με την σεφ της Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Maison de Gourmet Μαρία Παπανικολάου και προσέφεραν στον κόσμο που κατέκλυσε την παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας!

Συγχαρητήρια στις κυρίες μας για την συμβολή τους στην Ποντιακή Γαστρονομία μας!

Την εκδήλωση χαιρέτησαν:
Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Περακάκη
Η Βουλευτής Κατερίνα Σπυριδάκη
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Vlassi Foucre
Ο Πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας, Μιχάλης Τσουλφίδης
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έλσα Βακιρτζή, εκπροσωπώντας το Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο της πόλης μας

Ακολούθησε ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και η υπόσχεση πως κάθε χρόνο χέρι με χέρι θα σμίγουμε και θα παρουσιάζουμε την παράδοση της Ελλάδας διατηρώντας ζωντανή την πολιτιστική μας ταυτότητα!».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.