Σούπα μπίρας με καπνιστό λουκάνικο
ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
350 γρ. λουκάνικο καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτάκι μπίρα ελαφριά, lager (δηλ. χαμηλής ζύμωσης)
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 πατάτα μεγάλη, κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κ.γ.κόλιανδρο
1/3 κ.γ. κουρκουμά
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
1 κ.γ. φρέσκο άνηθο
4-5 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λουκάνικο και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
Έπειτα ρίχνουμε την μπίρα, το ζωμό κοτόπουλου, την πατάτα, τα καρότα, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.
Η συνταγή είναι του chef, Δημήτρη Σκαρμούτσου.