ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής τίμησε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.
Τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής τίμησε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.
16 Σεπ
0
Σχόλια

Τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής τίμησε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Το ετήσιο Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, τέλεσε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Νεομαρτύρων που τιμάται στη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αργυρουπόλεως κ.κ.Αμβρόσιο , συνεπικουρούμενο από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεvς  Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μανάδη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Αυξωνίδη, πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση.

Μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μικρασιατικής στέγης παρουσία των Βουλευτών ΠΕ Κοζάνης κ.κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, Ευσταθίου Κωνσταντινίδη και Καλλιόπης Βέττα, του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Κιοσέ, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Λύσανδρου Μεταξά, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρου Τσιτσιντά, του Εκδότη και Αντιπροέδρου του ΔΣ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Κοσμά Πουγαρίδη, του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρου Τάσιου, Διοικητών Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, εκπροσώπων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλων φορέων, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας Βίκυ Χατζηκυριάκου.

Στη σημασία της εκδήλωσης τιμής και μνήμης , αναφέρθηκε ο προσφυγικής καταγωγής Συγγραφέας και Γεωστρατηγικός Αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, καθηλώνοντας το πολυπληθές ακροατήριό του με τον παραστατικό και γλαφυρό λόγο του!

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.