ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με πολύ χορό και το κέφι στα ύψη πραγματοποιήθηκε το ποντιακό γλέντι της «Τραπεζούντας» Φυλής
Με πολύ χορό και το κέφι στα ύψη πραγματοποιήθηκε το ποντιακό γλέντι της «Τραπεζούντας» Φυλής
(Φωτο: Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»)
26 Σεπ
0
Σχόλια

Με πολύ χορό και το κέφι στα ύψη πραγματοποιήθηκε το ποντιακό γλέντι της «Τραπεζούντας» Φυλής

Πολύ δυναμικά και φυσικά σε… ποντιακούς ρυθμούς ξεκίνησε η νέα πολιτιστική σεζόν του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα».

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο γλέντι του Συλλόγου, το οποίο οργανώθηκε ως… καλωσόρισμα για τη νέα σεζόν.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης, γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο του Συλλόγου και χορεύοντας και διασκεδάζοντας ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος, το εφηβικό-παιδικό χορευτικό της «Τραπεζούντας» παρουσίασε χορούς του Πόντου, εισπράτοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Οι μικροί χορευτές χόρεψαν: Ομάλ Κερασούντας, Τικ Τόγιας, Σαρί Κουζ Πάφρας, Σερανίτσα και Κότσαρι.

Το χορευτικό συνόδευσαν στην λύρα ο Κουλαξουζίδης Παναγιώτης και στο νταούλι ο Παρχαρίδης Φίλιππος.

Έπειτα τη σκυτάλη για τη διασκέδαση ανέβαλαν οι Αλέξανδρος και Άκης Κοπαλάς (τραγούδι), Κώστας Παπαδόπουλος (λύρα), Γιώργος Κεχιόπουλος (τραγούδι-λύρα), Νίκος Κουλαξουζίδης (αγγείο), Κώστας Πρασόδας (τύμπανα) και Γιώργος Κοσμίδης (πλήκτρα), οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εκτοξεύοντας το κέφι.

Ο κόσμος απόλαυσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο δήμαρχος της πόλης, Παππούς Χρήστος και ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης, Φωτόπουλος Στυλιανός, καθώς και αδελφά Σωματεία: Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός», Ένωση Ποντίων Δροσιάς, Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς», Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», Σύλλογος Ποντίων Μελισσίων, Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού και Σύλλογος Κρητών Ασπροπύργου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.