ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: Άξιος τιμής ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τον Ποντιακό Ελληνισμό
Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: Άξιος τιμής ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τον Ποντιακό Ελληνισμό
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
01 Οκτ
0
Σχόλια

Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: Άξιος τιμής ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» σχετικά με την κίνηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος ανακοίνωσε στην Νέα Υόρκη την χορήγηση τριών υποτροφιών 5000 δολλαρίων εκάστη στα ονόματα των Εθνομαρτύρων:

-Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

-Νίκου Καπετανίδη .

-Και του μεγάλου δασκάλου του Πόντου: Χάρη Ψωμιάδη που στήριξε όσο κανείς τις Ελληνικές έδρες στις ΗΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου του Σωματείου:

«Άξιος τιμής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» χαιρετίζει την εθνικά περήφανη στάση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος ανακοίνωσε στην Νέα Υόρκη την χορήγηση τριών υποτροφιών 5000 δολλαρίων εκάστη στα ονόματα των Εθνομαρτύρων:

-Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

-Νίκου Καπετανίδη .

-Και του μεγάλου δασκάλου του Πόντου:

Χάρη Ψωμιάδη που στήριξε όσο κανείς τις Ελληνικές έδρες στις ΗΠΑ.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στο Queens College της Νέας Υόρκης όπου σπούδασε ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης με δάσκαλο καθηγητή του τον Πόντιο ευπατρίδη Χάρη Ψωμιάδη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ Καναδά να συναντηθούν παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ Καναδά Gus Tsilfides του απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στο όνομα του δασκάλου του και κορυφαίου Έλληνα καθηγητή των ΗΠΑ Χάρη Ψωμιάδη από τα Κοτύωρα του Πόντου που υπήρξε ο μέντορας του κατά την διάρκεια των σπουδών του στις ΗΠΑ.

Σε ανταπόδοση ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τις τρεις υποτροφίες στο όνομα των Εθνομαρτύρων της Κύπρου και Πόντου Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Νίκο Καπετανίδη την ιστορία των οποίων γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την εκδήλωση του Σωματείο Δράσης “Νίκος Καπετανίδης” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την 19η Σεπτεμβρίου 2022 όταν ήταν και ο κεντρικός της ομιλητής.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των Ελλήνων του Πόντου και Κύπρου και δεσμεύθηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας το 2025 που συμπίπτει με τα 70 χρόνια της ηρωικής ΕΟΚΑ.

Η προσπάθεια του αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του να τιμάται ως επίσημη Ημέρα Μνήμης η 19η Μαίου σε όλα τα σχολεία της Κύπρου.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης ευχαριστεί όλως ιδιαιτέρως τους αδερφούς Haralambos V. Vasiliadis πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά ΗΠΑ Καναδά για την αγαστή συνεργασία και τον Κώστα Τσιλφίδη πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ Καναδά για την ξεχωριστή παρουσία τους στην ιστορική αυτή συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Είμεθα καλύτερα και πιο αισιόδοξοι».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.