ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Η πραγματική Φιλία Ελλήνων και Τούρκων μέσω της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας»
«Η πραγματική Φιλία Ελλήνων και Τούρκων μέσω της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας»
08 Οκτ
0
Σχόλια

«Η πραγματική Φιλία Ελλήνων και Τούρκων μέσω της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας»

Ο φίλος του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Τούρκος συγγραφέας, ερευνητής και ιστορικός οικονομολόγος Nevzat Onaran, έγραψε ένα συγκινητικό συγκλονιστικό άρθρο σε Τουρκική εφημερίδα με θέμα τα Δικαστήρια της Αμασείας το 1921 και την απόδειξη της άμεσης εμπλοκής του Μουσταφά Κεμάλ.
Στο άρθρο αναδεικνύεται πόσο σημαντικά ήταν τα Δικαστήρια της Αμασείας για την ολοκλήρωση του σχεδίου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση ή συμψηφισμό. Η μη κυβερνητική οργάνωση Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία που ενεργοποίησε το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης με την νομιμοποίηση του αιτήματος από τον απόγονο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, Κώστα Καπετανίδη, έκανε έρευνα στα επίσημα Τουρκικά αρχεία ζητώντας τα πρακτικά των Δικαστηρίων της Αμασείας.
Όπως ενημέρωσε ο Τούρκος βουλευτής του Εργατικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη Iskender Bayhan, τα 40 σακκιά εγγράφων δεν έχουν ακόμα ταξινομηθεί στα αρχεία και αποθήκες της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από το 1921!
Προφανώς τα πρακτικά αυτά υπάρχει λόγος που τόσα χρόνια έχουν μείνει στα υπόγεια χωρίς ψηφιοποίηση. Οι Τούρκοι είναι απόλυτα σαφές ότι έχουν χιλιάδες στοιχεία καθώς τα κατέγραφαν όλα συστηματικά.
Άρα το ζήτημα της άσκησης πίεσης στο εσωτερικό της για την αποδέσμευση των εξαιρετικά σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων είναι το μεγαλύτερο βήμα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας μέσα στην Τουρκία από ομάδες, πρόσωπα και οργανώσεις που αναζητούν επίσης την αλήθεια!
Η Αναγνώριση των γεγονότων αυτών είναι το πιο ασφαλές θεμέλιο δόμησης ειλικρινών σχέσεων φιλίας.
Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης εργάζεται στην κατεύθυνση αυτή καθώς έχει θέσει ως στόχο ειδικά στην ταυτοποίηση όλων των εκτελεσθέντων της Αμασείας με όλα τα βιογραφικά τους στοιχεία. (Ο Νεβζάτ Οναράν έχει ήδη εξακριβώσει 174).
  • Την πρόσβαση στους 40 σάκκους των πρακτικών της Δίκης όπου θα φανεί στην πληρότητα του το καλά σχεδιασμένο ιδεατό του Μουσταφά Κεμάλ.
  • Την ανεύρεση του ομαδικού τάφου- λάκκου όπου ερρίφθησαν οι σοροί των Ελλήνων μαρτύρων μετά την εκτέλεση στην αγχόνη για να μπορέσουν οι συγγενείς τους με την μέθοδο του DNA να τακτοποιήσουν καταρχάς τα υπολείμματα και αμέσως μετά να τα θάψουν με τις πρέπουσες Θρησκευτικές τιμές.
Η προσπάθεια συνεχίζεται για την απόδοση των πρακτικών και την εύρεση του ομαδικού τάφου όπου ερρίφθησαν οι σοροί των Εθνομαρτύρων στην Αμάσεια μετά την αγχόνη.
Δήλωση Νεβζάτ Οναράν προς το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης:
«Δήλωση του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Κωνσταντινούπολης İskender Bayhan, που αναφέρεται στο άρθρο μου, σχετικά με τον φάκελο της απόφασης του Δικαστηρίου Ανεξαρτησίας της Αμάσειας της 28ης Σεπτεμβρίου 1921:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό που έκανε τις απαραίτητες εργασίες και πληροφορίες στο Αρχείο της Βουλής. Έμαθα ότι «οι διαδικασίες ταξινόμησης και ψηφιοποίησης των εγγράφων στα 77 κουτιά αρχείων που σχετίζονται με τον πρώτο τόμο του Δικαστηρίου Ανεξαρτησίας της Αμάσειας στα Αρχεία της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας δεν έχουν ολοκληρωθεί».
Ελπίζω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η ταξινόμηση του φακέλου σχετικά με την απόφαση αυτή. Δυστυχώς είναι καθυστερημένη δουλειά. Πέρασε ένας αιώνας, τι άλλο να περιμένουμε; Οι ερευνητές θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία του Δικαστηρίου Ανεξαρτησίας και σε παρόμοια έγγραφα.
«Αυτή είναι μια ιστορική ευθύνη».
Σημ: Για μερίδα Τούρκων δημοκρστών είναι μια ” ιστορική ευθύνη”
Για τους εν Ελλάδι ταγούς και πολιτικούς»
Το σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» μεταφράζει το πολύ σημαντικό αυτό άρθρο και πρόκειται να το δημοσιοποιήσει της επόμενες ημέρες).
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.