ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γρηγόρης Λέων: Έχουμε αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου για τα 4 βρέφη στην Αμαλιάδα
Γρηγόρης Λέων: Έχουμε αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου για τα 4 βρέφη στην Αμαλιάδα
(Φωτο: protothema.gr)
23 Οκτ
0
Σχόλια

Γρηγόρης Λέων: Έχουμε αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου για τα 4 βρέφη στην Αμαλιάδα

Για την υπόθεση των τεσσάρων νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα τοποθετήθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο Action24, το μεσημέρι της Τετάρτης (23.10.24).

«Έχουμε ένα φαινόμενο που είναι πραγματικά τραγικό. Αυτό της απώλειας τεσσάρων παιδιών τα οποία πρέπει να πούμε, τουλάχιστον με ότι έχει δει το φως της δημοσιότητας από τη μεριά των ιατροδικαστικών εξετάσεων, δεν έχουν σαφή αιτία θανάτου» ανέφερε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα.

«Δεν ξέρω αν με αυτά τα ευρήματα που έχουν οι συνάδελφοι και με τα δεδομένα τα οποία έχουν αυτή τη στιγμή εάν είναι ορθό ακόμα και οι ίδιοι οι συνάδελφοι να κάνουν μία επαναξιολόγηση του περιστατικού, κάνοντας ίσως και περαιτέρω εξετάσεις» είπε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε:

«Εδώ δεν έχουμε λάθος αιτία θανάτου. Θα ήταν χειρότερο το να είχαν κλείσει οι υποθέσεις με μια λάθος αιτία θανάτου».

«Έχουμε αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου, δηλαδή ο ιατροδικαστής μας λέει ότι “έχω έναν αιφνίδιο θάνατο” δηλαδή ότι ουσιαστικά “δεν έχω βρει αιτία θανάτου”. Άρα προανακριτικά δεν έχει κλείσει η υπόθεση», εξήγησε.

«Εάν ήταν εμφανές ένα θέμα παθολογικό οι συνάδελφοί μου θα το είχαν βρει. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουμε ελλιπείς εκθέσεις αλλά εκθέσεις που έχουν διενεργήσει οι συνάδελφοι και ιστολογική εξέταση και τοξικολογική εξέταση», υπογράμμισε.

«Μόλις δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων τότε θα πλησιάσουμε την αιτία ή τις αιτίες θανάτου», σχολίασε.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.