ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τσιτσιπάς - Βαν Ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Απέδειξε την ανωτερότητά του και προκρίθηκε στα προημιτελικά
Τσιτσιπάς – Βαν Ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Απέδειξε την ανωτερότητά του και προκρίθηκε στα προημιτελικά
(Photo credits: Getty Images/Ideal Image)
24 Οκτ
0
Σχόλια

Τσιτσιπάς – Βαν Ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Απέδειξε την ανωτερότητά του και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά στη Βασιλεία σφράγισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σε ένα γεμάτο ματς επικράτησε του Μπότικ Βαν ντε Ζαντσχούλπ με 7-6(3), 7-5 στο πλαίσιο της φάσης των “16” του ελβετικού θεσμού.

Ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Ολλανδού αντίπαλού του, σβήνοντας παράλληλα όντας πολύ συνεπή στα σημεία που απειλούταν το σερβίς του. Ο Νο.11 του κόσμου βρήκε καλές επιστροφές σε κομβικά σημεία του ματς και με πολύ καλά χτυπήματα έβαλε δύσκολα στον Ζαντσχούλπ, ο οποίος δεν βρήκε σχεδόν ποτέ… απαντήσεις στα προβλήματα που του δημιούργησε ο Έλληνας.

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ζάντσχουλπ στο tie-break για το προβάδισμα

Αν και το ματς ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κάνουν από ένα break ο καθένας (1-1), η σταθερότητα στο σερβίς ήταν σε πολύ καλά επίπεδα. Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και ο Μποτίκ Βαν ντε Ζαντσχούλπ διατήρησαν ανέπαφα τα σερβίς τους. Βέβαια, πιο κοντά στο… σπάσιμο του αντίπαλου σερβίς βρέθηκε ο Ζαντσχούλπ, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει τρεις φορές τον τρόπο για να σβήσει τα break points του Ολλανδού.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Νο.11 του κόσμου έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (5-0). Ο Ζαντσχούλπ πήρε τους πρώτους του πόντους, μειώνοντας σε 5-3 αλλά ο Τσιτσιπάς με νέο σερί έκλεισε το tie-break (7-3) και κατέκτησε το σετ με 7-6(3).

Έκανε break στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ και πήρε την πρόκριση

Στο δεύτερο σετ ο Ζαντσχούλπ ξεκίνησε από τη θέση του σερβίς. Ο Ολλανδός ήταν σταθερός με τις μπάλες στα χέρια, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ψάχνει την στιγμή για να πιέσει. Ο Έλληνας τενίστας, μάλιστα, βρέθηκε πολύ κοντά στο break αλλά ο Ζαντσχούλπ έσβησε το break point διατηρώντας ξανά το σερβίς του.

Αυτό, βέβαια, δεν συνέβη για τον Ολλανδό στο 11ο game. Ο Τσιτσιπάς βρήκε ακόμη ένα break point το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο για να φτάσει ένα game μακριά από την κατάκτηση του σετ και της πρόκρισης συνάμα. Με το σκορ στο 6-5, ο 26χρονος τενίστας δεν λάθεψε με τις μπάλες στα χέρια και έκλεισε το σετ με 7-5, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα προκύψει από την αναμέτρηση του Πέδρο Μαρτίνες με τον Αρτούρ Φις, με τον οποίο θ’ αγωνιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής (25/10) στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.