Ο πρόεδρος του Οργανισμού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «δεν είναι καταγγελίες, είναι ερωτηματικά, αν και αν και αν…», ενώ επισήμανε πως «οι ισολογισμοί είναι όλοι δημοσιευμένοι».
«Πίσω από το Χαμόγελο κρύβεται μια υπόληψη και χιλιάδες παιδιά»
Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως έρχονται στη δημοσιότητα «ερωτηματικά», που όμως επηρεάζουν πολλούς: «Πίσω από το Χαμόγελο κρύβεται μια υπόληψη και κάποιες χιλιάδες παιδιά. Αν πούμε σε μια οικογένεια ότι έχουμε το ερωτηματικό “αν εκδίδεται η γυναίκα”, -σου λέω το χειρότερο τώρα εγώ, κάτι πολύ άσχημο για μια οικογένεια-, αφήνουμε να γεννηθεί αυτό το ερωτηματικό».
«Εδώ διακυβεύονται υπολήψεις, το Χαμόγελο δεν ανήκει στον Γιαννόπουλο, ανήκει σε όλη την ελληνική κοινωνία που το δημιούργησε», πρόσθεσε.
«Να σας πω ένα νέο: Έχει λογαριασμό και στο Λονδίνο. Όλα είναι δημοσιευμένα»
«Νιώθω σαν απολογούμενος, αν είναι δυνατόν. Μέσα στους λογαριασμούς στο σάιτ υπάρχουν ελεγμένοι ισολογισμοί όπου θα δείτε όλα τα υπόλοιπα των τραπεζών και της Ελβετίας. Όλα είναι δημοσιευμένα», τόνισε.
Μάλιστα, επισήμανε: «Πρώτα ξεκινάμε με βαρύγδουπη ανακοίνωση “λογαριασμός στην Ελβετία”. Αμέσως το μυαλό μας πάει στο ξέπλυμα χρήματος. Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία που άνοιξε από ίδρυμα της Ολλανδίας που ήθελε να μας στείλει χρήματα για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά κατατέθηκαν τα 5 εκατ. από την πώληση των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και στη συνέχεια τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα. Να σας πω κι ένα νέο: έχει λογαριασμό και στο Λονδίνο».
Όσον αφορά το αποθεματικό, ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε: «Αυτή η αφηρημένη λογιστική, υπάρχουν 6 εκατ. αποθεματικό… Όταν το Χαμόγελο κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά, όταν το 2018 στηρίξαμε 90.000 παιδιά, όταν το 2019 στηρίξαμε 95.000 παιδιά, το 2020 στηρίξαμε 57.000 παιδιά και υπάρχουν υποδομές και λειτουργία 24 ώρες, γιατί δεν είμαστε δομή, είμαστε Οργανισμός. Για το Χαμόγελο και για τη λειτουργία του είναι 3-4 μήνες ζωής».
«Υπάρχουν 230 ακίνητα. Τι να τα κάνουμε εμείς;»
Όταν ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ρωτήθηκε για τα ακίνητα του Οργανισμού, απάντησε: «Και; Τι τα κάνουμε τα ακίνητα; Είναι 230 και υπάρχουν γιατί έχουμε παιδιά που μεγαλώνουν και δεν τα πετάμε στον δρόμο. Δεκάδες παιδιά μένουν σε διαμερίσματα, τα οποία μας αφήνει ο παππούς και η γιαγιά, γιατί δεν έχουμε τεράστιες διαδικασίες. Μένουν γυναίκες από ενδοοικογενειακή βία, σε συνεργασία με την υφυπουργό κ. Συρεγγέλα».
«Δεν χρησιμοποιούνται όλα για τις ανάγκες του “Χαμόγελου”. Σε κάποια όμως παίρνουν και 10 χρόνια για να αποδοθούν από τη διαθήκη, κάποια άλλα είναι δεσμευμένα», πρόσθεσε.
«Το Χαμόγελο είναι διαφορετικό από την Κιβωτό. Είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι ίδιοι»
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Κιβωτό, τόνισε σε έντονο ύφος: «Είμαστε όλοι ίσοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αφήστε την ιστορία της Κιβωτού, το Χαμόγελο είναι διαφορετικό. Ελεγχόμαστε από την εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Ernst & Young και όλοι οι ισολογισμοί είναι δημοσιευμένοι».
«Μην κάνετε ζημιά στους φορείς που κάνουν δουλειά»
Ο κ. Γιαννόπουλος, απαντώντας για ακόμα μια φορά, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία κακοποιητική συμπεριφορά στο πλαίσιο του Οργανισμού. «Απέλυσα τρεις γυναίκες. Η μία, η μαγείρισσα, είχε βάλει πιπέρι στο στόμα ενός παιδιού. Αυτό το θεωρώ κακοποίηση. Την έστειλα στο δικαστήριο. Τότε απέλυσα αυτή τη γυναίκα με την υπεύθυνη βάρδιας και την υπεύθυνη του σπιτιού» είπε.
Τέλος, υπογράμμισε: «Το καλό θα το κάνουμε κακό; Με κατηγορείτε. Έχω άλλες 100 απαντήσεις. Μην κάνετε ζημιά στους φορείς που κάνουν δουλειά. Τώρα τα Χριστούγεννα αφήστε τα παιδιά να τα ζήσουν. Θα κλείσουν οι φορείς. Όχι ερωτήματα που αφήνουν σκιές. Μακριά τα χέρια από το “Χαμόγελο”».
Πηγή : iefimerida.gr