Mε τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA να μην αποδίδουν, καθώς τα δείγματα που συνέλεξαν, σε πρώτη φάση, από τα ρούχα και το σώμα του Μιχάλη Κατσουρή, δεν οδηγούν σε συγκεκριμένο γενετικό κωδικό, πλέον όλες οι προσπάθειες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του μαχαιροβγάλτη δολοφόνου του 29χρονου, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί επιστήμονες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, «κόβουν» καρέ – καρέ το υλικό, ζουμάρουν και «καθαρίζουν» μέσω ειδικού προγράμματος τις φωτογραφίες για να αποκαλυφθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χούλιγκαν που συμμετείχαν στη φονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Παράλληλα, ψάχνουν πόντο – πόντο τη «φιγούρα» του δολοφόνου μήπως εντοπίσουν κάποιο τατουάζ ή ρούχο που θα προδώσει την ταυτότητα του. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως ένας από τους ανθρώπους, που φαίνεται να επιτίθεται στον Μιχάλη, είναι ψηλός και σχετικά γεροδεμένος, όμως το βίντεο, έχει καταγράψει μια ομάδα ατόμων να έχουν περικυκλώσει από τον Μιχάλη και να τον χτυπούν με τα αυτοσχέδια ρόπαλα.
Όπως φαίνεται, πολλοί από αυτούς φοράνε κοντομάνικα μπλουζάκια και βερμούδες, αφήνοντας ακάλυπτα, τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια τους.
Στόχος των αναλυτών, είναι να εντοπίσουν μέσα από τον όχλο, κάποιο σημάδι ή τατουάζ στο σώμα των χούλιγκαν, στα ρούχα και τα παπούτσια τους, καθώς έχουν τις φωτογραφίες όλων των προφυλακισμένων από τη Σήμανση, μερικές ώρες μετά τον εντοπισμό τους και πριν προλάβουν να αλλάξουν τα ρούχα τους, για να συγκρίνουν και να δουν αν κάποιος από αυτούς «κουμπώνει» με το βίντεο.
Ουσιαστικά, μιλάμε για 4 – 5 άτομα που αποτελούν την ομάδα κρούσης των χούλιγκαν. Την ίδια ώρα, δεν αποδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA. Και αυτό γιατί τα δείγματα που ελήφθησαν από το σώμα και τα ρούχα του 29χρονου Μιχάλη, δεν οδηγούν σε πρώτη φάση σε συγκεκριμένο γενετικό κωδικό και έτσι, είναι αδύνατη μέχρι στιγμής η ταυτοποίηση με τα δείγματα που πήραν από τους συλληφθέντες.
Όμως, θα γίνει μια δεύτερη προσπάθεια, μήπως καταφέρουν και αποκωδικοποιήσουν κάποιο συγκεκριμένο γενετικό υλικό.
Πηγή: newsit.gr