ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την ολοκήρωσή του περιμένει ο Ναός του Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά
Την ολοκήρωσή του περιμένει ο Ναός του Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά
19 Ιούν
0
Σχόλια

Την ολοκήρωσή του περιμένει ο Ναός του Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά

Την δυσφορία του για το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες τόσο της Μητρόπολης όσο και των ποντιακών σωματείων της περιοχής, δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος για την αποπεράτωση της κατασκευής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Νέας Ρωμανίας (Πετρωτών) εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού προς τιμή του Αγίου Ευγενίου.

Στο χώρο βρέθηκαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ποντίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πλήθος προσκυνητών. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π.Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο μαρτύριο του εκ Τραπεζούντος Αγίου, ενώ κλείνοντας προσκάλεσε τους παριστάμενους να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου, καθώς ο Θεός τον τίμησε ιδιαιτέρως, αφού του έδωσε τη δύναμη και τη χάρη να επιτελεί θαυμαστά γεγονότα.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όσους μετέβησαν στον ναό, και ζήτησε από όλους, στις δυνατότητες που τους δίνονται και τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν, να μην ξεχνούν τον Άγιο Ευγένιο. Με λύπη του διαπίστωσε πως παρότι έχουν παρουσία κάθε χρόνο στο ναό, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν δεν προχωρούν, για αυτό και ζήτησε στις ευκαιρίες που δίνονται και θα δίνονται να αδράξουν την ευκαιρία και να πουν στους ανθρώπους που έχουν τις δυνατότητες να μην ξεχνούν τον Άγιο Ευγένιο.

ονίζοντας πως η προσπάθεια είναι συνεχής, δεσμεύτηκε και αυτός, μαζί με όλους τους παριστάμενους, να συνεχίζει να προσπαθεί για την ολοκλήρωση του ναού.

Πηγή: paratiritis-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.