ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ντάνιελ-Τσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon χωρίς να χάσει σετ
Ντάνιελ-Τσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon χωρίς να χάσει σετ
03 Ιούλ
0
Σχόλια

Ντάνιελ-Τσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon χωρίς να χάσει σετ

Νικηφόρα πρεμιέρα πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας με 7-6(5), 6-4, 7-5 τον Τάρο Ντάνιελ στον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Απόγευμα χωρίς να χάσει σετ απέναντι στον Τάρο Ντάνιελ είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στον πρώτο γύρο του Wimbledon πήρε τη νίκη με 7-6(5), 6-4, 7-5 για να βρεθεί στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά κόντρα στον Τάρο Ντάνιελ σε ισάριθμες συναντήσεις. Ο Έλληνας, ο οποίος έκλεισε την αναμέτρηση με 15 άσους και 69% ποσοστό στο πρώτο σερβίς. Παρά το γεγονός ότι έκανε περισσότερα λάθη από τον αντίπαλό του, ο Έλληνας πραγματοποίησε 55 winners, καταφέρνοντας παράλληλα να σβήσει έξι από τις επτά ευκαιρίες του Ιάπωνα για break.

Στο tie-break έκανε τη διαφορά και πήρε προβάδισμα
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δύο αθλητές να είναι σταθεροί στα σερβίς τους και να βλέπουμε δύο love game από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ξεκίνησε να σερβίρει (2-1). Ο Έλληνας, με καλό μομέντουμ κατάφερε να κάνει το break στο 4ο game και πήρε τρία games διαφορά (4-1).

Ο Ιάπωνας απάντησε άμεσα, κάνοντας break στο 7ο game (4-3) για να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο σε 4-4. Από εκεί και πέρα, οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους, με τον Ντάνιελ να σερβίρει επιτυχημένα δύο φορές για να μείνει στο σετ.

Με το 6-6, το σετ οδηγήθηκε στο tie-break. Ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος δύο σερί mini breaks και είχε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς (6-2). Ο 31χρονος Ιάπωνας βρήκε το τρόπο να μειώσει στον πόντο (6-5), ωστόσο ο Έλληνας εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο set point και πήρε το πρώτο σετ με 7-6(5).

Ένα break ήταν αρκετό για το 2-0
Στο δεύτερο σετ, ο Ντάνιελ ξεκίνησε να σερβίρει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, κατάφερε να βρει άμεσα το break και να πάρει διαφορά δύο games (3-1).

O Έλληνας ανέβασε το ρυθμό του και στα επόμενα δύο service games του Ντάνιελ προσπάθησε να κάνει νέο break, ωστόσο οι τρεις ευκαιρίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Μάλιστα, με το σκορ στο 5-3 και το Ιάπωνα σερβίρει στο 9ο game ο Τσιτσιπάς έχασε set point, ενώ στη συνέχεια έσβησε τρία break points του Ντάνιελ για να κατακτήσει με 6-4 το σετ και να κάνει το 2-0.

Σταθερότητα και break στο κομβικό σημείο έδωσαν την πρόκριση
Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές ήταν πάρα πολύ σταθεροί από τη γραμμή του σερβίς. Ο Ιάπωνας, ο οποίος σέρβιρε πρώτος όπως στο δεύτερο σετ, κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στέλνοντας μία φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ (5-4).

Η αντίδραση του Έλληνα ήταν άρτια, ισοφαρίζοντας σε 5-5 χωρίς ν’ απειληθεί. Βέβαια, δεν σταμάτησε εκεί, μιας και στο 11ο game… έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του για να κλείσει το σετ (7-5) και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Εκεί, ο 25χρονος τενίστας θα έρθει αντιμέτωπος με τον νικητή της αναμέτρησης Ρουσουβουόρι – ΜακΝτόναλντ.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.