ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πινγκ - πονγκ: Δύο χάλκινα μετάλλια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων
Πινγκ – πονγκ: Δύο χάλκινα μετάλλια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων
16 Ιούλ
0
Σχόλια

Πινγκ – πονγκ: Δύο χάλκινα μετάλλια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων

Με τον Γιάννη Βλοτινό στο απλό της κατηγορίας 50+ ετών, τον ίδιο αθλητή και τον Γιάννη Κορδούτη στο διπλό 50+ ήρθαν δύο χάλκινα μετάλλια και τέτοια διάκριση με δύο αθλητές συνέβη πρώτη φορά στον θεσμό για τα ελληνικά χρώματα (είχαν προηγηθεί στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δύο μετάλλια του Σταύρου Πλακαντωνάκη στα διπλά της 80+).

Επιπλέον, η Διάνα Ζέρδιλα και η Μαρία Καλογιάννη έφτασαν μέχρι τις θέσεις 5-8 στο διπλό γυναικών της κατηγορίας 55+ ετών κι όταν μιλάμε για αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας, που διεξάγονται μάλιστα υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF), καταλαβαίνει ο καθένας ότι τα μετάλλια και τα υψηλά πλασαρίσματα έχουν τη δική τους αξία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο απλό ανδρών 50+ ετών ο Βλοτινός μετά τα γκρουπ μπήκε στα νοκ άουτ από τον γύρο των «256». Το ταμπλό ήταν των «512» και είχαν προκριθεί από τα γκρουπ κι άλλοι αθλητές μας, όπως ο Γιάννης Τζαβέλας, ο Μάριος Σαράφογλου, ο Γιάννης Ρογδάκης και ο Γιάννης Συμεωνίδης.

Με έξι νίκες ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών (με 14) έφτασε στα ημιτελικά. Στη 16άδα απέκλεισε τον Γιανγκ Χονγκ από τη Γερμανία με 3-2 σετ και στον καθοριστικό, για το βάθρο των νικητών, προημιτελικό, κατέβαλλε τον Λιθουανό Ντονάτας Λεσίνσκας με 3-1 σετ. Στα ημιτελικά ο αειθαλής πρωταθλητής μας κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Πολωνό Γκρεγκόρ Άνταμιακ (9-11, 4-11, 9-11) και κατέκτησε την 3η θέση. Χάρηκε το δεύτερο μετάλλιό του στο απλό αυτών των διοργανώσεων, καθώς το 2019 στη Βουδαπέστη ήταν 2ος στην κατηγορία 40-49 ετών.

Στο διπλό ανδρών της 50+ ετών Κορδούτης και Βλοτινός είχαν bye στους «256» και άρχισαν την πορεία τους από τον γύρο των «128». Οι πρώην διεθνείς, που μεσουρανούσαν κάποτε ως δίδυμο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και φυσικά ήταν μαζί σε πολλές κρίσιμες αναμετρήσεις με την εθνική ομάδα ανδρών, τα πήγαν εξαιρετικά και στη νέα αγωνιστική εμπειρία. Εξασφάλισαν το μετάλλιο το Σάββατο 13/07 όταν επιβλήθηκαν με 3-0 σετ πρώτα των Χιλιανών Εδουάρδο Αγκίρε Μπέκερ/Κριστιάν Σότο-Βαλντεμπένιτο κι έπειτα των Ζου Μιν/Χονγκ Γιονγκ από την Κίνα και τη Γερμανία αντίστοιχα. Στα ημιτελικά αποκλείστηκαν χτες από τους Γκεόργκι Ρουμπινστέιν/Αλεξάντρ Σαβέλεφ, οι οποίοι αγωνίζονται σαν ανεξάρτητοι (δηλαδή με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο) με 3-1 σετ (3-11, 9-11, 11-9, 8-11).

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.