ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χρυσό για την Ραφαηλίδου και χάλκινο για την Ανδρεάδη
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χρυσό για την Ραφαηλίδου και χάλκινο για την Ανδρεάδη
(Φωτο: eurokinissi)
20 Ιούλ
0
Σχόλια

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χρυσό για την Ραφαηλίδου και χάλκινο για την Ανδρεάδη

Η Ελλάδα κατέκτησε τα πρώτα της μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα χάρη στις Μαρία Ραφαηλίδου και Αναστασία Ανδρεάδη, που κατέκτησαν την πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα με 18,46 μ. και 16,70 μέτρα στη σφαιροβολία.

Η Ραφαηλίδου πρόσθεσε στο ενεργητικό της έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα και στη σύντομη καριέρα της μία ακόμη σημαντική διάκριση, αφού δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 17,51 μ. και κατέστησε εξ αρχής πως είναι η κορυφαία, συνέχισε με 18,46 μ., 18,25 μ., 17,89 μ., 17,35 μ. και έκλεισε τον αγώνα της με 17,36 μέτρα, Η Ραφαηλίδου θα μπορούσε να αναδειχθεί νικήτρια με καθεμία από τις έξι βολές της.

Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Γιάννης Ραφαηλίδη, μετά την τελευταία της βολή ξέσπασε σε λυγμούς για την μεγάλη της επιτυχία, που ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Ανδρεάδη ξεκίνησε τον αγώνα της αγχωμένα με δύο άκυρες βολές, ωστόσο στην τρίτη της βολή έστειλε τη σφαίρα στα 16,70 μ. και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, όπου έμεινε μέχρι και την έκτη βολή της Ουκρανός Σέπελ που πέτυχε 17,09. Η αθλήτρια του Τάκη Ανυφαντή στην τελευταία προσπάθεια προσπάθησε να απαντήσει και έστειλε τη σφαίρα πάνω από τα 18,00 μ., ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατηθεί εντός τομέα και ήταν άκυρη.

Οι δύο αθλήτριες με το τέλος του αγώνα πανηγύρισαν αγκαλιά με τις ελληνικές σημαίες στην πλάτη και τους συναθλητές τους στις εξέδρες να τους αποθεώνουν.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.