ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τρία τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς - Μάχη με τα μποφόρ δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης
Τρία τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς – Μάχη με τα μποφόρ δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης
(Φωτο: newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας)
12 Αυγ
0
Σχόλια

Τρία τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς – Μάχη με τα μποφόρ δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης

Σε τρία μεγάλα μέτωπα εκτείνεται η φωτιά στην Αττική, σε Γραμματικό, Ανατολή και Πεντέλη με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Από νωρίς το πρωί έχουν ήδη εκκενωθεί η Νέα και η Παλαιά Πεντέλη καθώς και τα μοναστήρια Αγίου Εφραίμ και Πεντέλης, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς ενισχύονται συνεχώς, ενώ συνδράμει και μεγάλος αριθμός εθελοντών, συναρμόδιοι φορείς καθώς και πλήθος εναέριων μέσων που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες πραγματοποιώντας ρίψεις από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων το πρωί της Δευτέρας, με ταχύτητες μέχρι και 80 χιλιόμετρα.

Οι πυροσβεστικες δυνάμεις αυτή την ώρα επικεντρώνονται στην Ανατολή πάνω από τη Νέα Μάκρη, οπου ο δυνατός άνεμος με ισχυρές ριπές αλλάζει συνεχώς την κατεύθυνση του μετώπου της πυρκαγιάς και όπου αλλού βγαίνουν αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην Αττική.

 

Πηγή: newsbomb.gr – Φωτο: Χάρης Γκίκας

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.