ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πύρινη κόλαση στην Αττική - Κάηκαν σπίτια στη Διώνη - Εκκενώθηκε και ο οικισμός Σουφάνι
Πύρινη κόλαση στην Αττική – Κάηκαν σπίτια στη Διώνη – Εκκενώθηκε και ο οικισμός Σουφάνι
(Φωτο: newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας)
12 Αυγ
0
Σχόλια

Πύρινη κόλαση στην Αττική – Κάηκαν σπίτια στη Διώνη – Εκκενώθηκε και ο οικισμός Σουφάνι

Σε Γραμματικό και Καλλιτεχνούπολη είναι τα δύο κύρια μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Βαρνάβα.

Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε διάσπαρτες εστίες που ξεπηδούν η μία μετά την άλλη, ενώ στη Διώνη οι φλόγες έχουν φτάσει σε σπίτια, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε εντάσεις 7-8 μποφόρ να δυσχεραίνουν την κατάσβεση.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των δυνάμεων, ενώ νέο μήνυμα του 112 ήχησε για τον οικισμό Σουφάνι Μαραθώνα, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε και η Καλλιτεχνούπολη.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες ενισχυονται συνεχώς, ενώ συνδράμει μεγάλος αριθμός εθελοντών και τουλάχιστον 32 εναέρια μέσα.

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν εκκενωθεί από τις 5 το πρωί 9 οικισμοί:

Αρχικά δόθηκε εντολή απομάκρυνσης από τη Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλαιά Πεντέλη προς Βριλήσσια. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμαράσι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Άγιου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης.

Νέα εντολή ζήτησε την εκκένωση της Καλλιτεχνούπολης προς Ραφήνα, ενώ έχουν εκκενωθεί το Παίδων Πεντέλης, το Αναρρωτήριο, το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο, η μονή του Αγίου Εφραίμ στην Ανατολή και η Μονή Πεντέλης.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 250 απεγκλωβισμούς ατόμων που κινδύνευαν απο την φωτιά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται για την εκκένωση περιοχών και να μην πλησιάζουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους.

 

Πηγή: newsbomb.gr / Φωτο: Χάρης Γκίκας

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.