ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στην Αττική - Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις
Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στην Αττική – Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις
(Φωτο: newsbomb.gr)
13 Αυγ
0
Σχόλια

Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στην Αττική – Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Χωρίς ενιαίο μέτωπο παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Βαρνάβα και εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Αττικής.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες από τον Βαρνάβα μέχρι τη Νέα Μάκρη και την Πεντέλη, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς. Οι άνεμοι πνέουν σχετικά εξασθενημένοι σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες, ωστόσο δεν έχουν κοπάσει.

Μία μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί στον οικισμό του Ερυθρού στη Νέα Μάκρη, με τη φωτιά να απειλεί τα σπίτια. Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα, ενώ δυστυχώς το βράδυ της Δευτέρας πυροσβέστες εντόπισαν σε βιοτεχνία που κάηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου ένα απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας.

Ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής με εθελοντές και τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού εναέρια μέσα.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις από την Γαλλία, την Ιταλία, την Σερβία, την Τσεχία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

Για το λόγο αυτό το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της χώρας παραμένει σε γενική επιφυλακή και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.