ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | US Open: Ένα βήμα μακριά από το κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ
US Open: Ένα βήμα μακριά από το κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ
(Φωτο: Getty Images/Ideal Image)
22 Αυγ
0
Σχόλια

US Open: Ένα βήμα μακριά από το κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ

Μετά από αγώνα 2,5 ωρών η Δέσποινα Παπαμιχαήλ εξασφάλισε την πρόκριση στον τρίτο γύρο των προκριματικών του US Open, με νίκη επί της Αλίσια Παρκς με 7-5, 5-7, 6-2, και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από το κυρίως ταμπλό του αμερικανικού Grand Slam.

Η 31χρονη Νο.200 του κόσμου έδειξε συνέπεια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και μεγάλη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες της για break, τελειώνοντας το παιχνίδι με 7/12, ωστόσο αν αναλογιστούμε ότι τα 5 χαμένα ήταν τα match-points που έχασε στο 7o game του 3ο set, μέχρι εκείνο το σημείο είχε 7/7. Από την άλλη η Παρκς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 διπλά λάθη (μόλις 2 η Παπαμιχαήλ), σημείωσε 37 winners έναντι 3 της Ελληνίδας τενίστριας, ενώ υπέπεσε σε 68 αβίαστα λάθη την ίδια ώρα που η Παπαμιχαήλ είχε μόλις 17.

Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα βρέθηκε με ένα break μπροστά (3-2), κάνοντας στη συνέχεια το 4-2. Βέβαια, είδε την Νο.236 του κόσμου να την ισοφαρίζει σε 5-5, αλλά με ακόμη ένα break η Παπαμιχαήλ πήρε κεφάλι στον αγώνα. Στο δεύτερο σετ, ήρθε η στιγμή της Αμερικανίδας ν’ απαντήσει. Αν και προηγήθηκε με 4-2, έχοντας ένα break, είδε την Ελληνιδα να κάνει σερί και να προσπερνάει με 5-4. Βέβαια, η Παρκς έπραξε τα παρόμοια και με το 7-5 έστειλε τον αγώνα σε decider.

H Παπαμιχαήλ στο τρίτο σετ πήρε τα πρώτα 4 games (4-0), με την Παρκς να μειώνει σε 4-1 και 5-2 σβήνοντας ωστόσο 5 match-points της Παπαμιχαήλ η οποία αμέσως μετά έκλεισε την πρόκριση για τον 3ο γύρο της προκριματικής φάσης. Εκεί αναμένεται ν’ αντιμετωπίσει και τρίτη Αμερικανίδα, η οποία θα είναι η Βαρβάρα Λεπτσένκο.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.