ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παπαμιχαήλ - Λεπτσένκο 0-2: «Έσβησε» το όνειρο της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό του US Open για την Ελληνίδα
Παπαμιχαήλ – Λεπτσένκο 0-2: «Έσβησε» το όνειρο της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό του US Open για την Ελληνίδα
(Φωτο: Getty Images/Ideal Image)
23 Αυγ
0
Σχόλια

Παπαμιχαήλ – Λεπτσένκο 0-2: «Έσβησε» το όνειρο της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό του US Open για την Ελληνίδα

Μπορεί να έφτασε ένα βήμα μακριά από την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του US Open, ωστόσο η Δέσποινα Παπαμιχαήλ σταμάτησε στο εμπόδιο της πολύ έμπειρης Βαρβάρα Λεπτσένκο. Η ήττα με 2-0 σετ (6-3, 6-3) της στέρησε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο της στο Major τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Η Παπαμιχαήλ δέχτηκε break σε κρίσιμα σημεία και των δύο σετ, δίνοντας έτσι στην αντίπαλό της το πάνω χέρι. Η Λεπτσένκο ξεκίνησε με break στο 1ο σετ και απάντησε άμεσα, μόλις τα πράγματα ήρθαν στην ισορροπία του 2-2. Μάλιστα, παρότι είχε ήδη το προβάδισμα, «έσπασε» ξανά το σερβίς της Παπαμιχαήλ για το 3-6 του 1ου σετ.

Στο 2ο τα πράγματα κύλησαν με μεγαλύτερη ισορροπία. Η Ελληνίδα προσπάθησε να περιορίσει τα αβίαστα λάθη, μετά τα 14 που είχε στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Ωστόσο, το break ήρθε ξανά για την Αμερικανίδα, Νο196 στον κόσμο, σε κρίσιμο σημείο. Στο 8ο game του 2ου σετ, η Λεπτσένκο έκανε το απαιτούμενο «σπάσιμο».

Με την Ελληνίδα να χάνει την ευκαιρία να αντιδράσει, χάνοντας break point την ώρα που η Λεπτσένκο είχε τις μπάλες στα δικά της χέρια για να κλείσει το ματς. Η Παπαμιχαήλ δυσκολεύτηκε αρκετά στο δεύτερο σερβίς, όπου κέρδισε μόλις 8/17 πόντους που παίχτηκαν εκεί, έκανε 25 αβίαστα λάθη και λύγισε από την επιθετικότητα της 38χρονης αντιπάλου της, που έκλεισε το ματς με 24 winners για 22 αβίαστα λάθη, μετρώντας και 4/11 κερδισμένα break point στην αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, η Παπαμιχαήλ φεύγει από τη Νέα Υόρκη με δύο σημαντικές νίκες και μια αξιέπαινη προσπάθεια στα προκριματικά του US Open.

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.