ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με οκτώ για την Ελλάδα στο Παρίσι
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με οκτώ για την Ελλάδα στο Παρίσι
(Φωτο: INTIME)
29 Αυγ
0
Σχόλια

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με οκτώ για την Ελλάδα στο Παρίσι

Το αγωνιστικό μέρος των 17ων Παραολυμπιακών Aγώνων αρχίζει σήμερα Πέμπτη (29/8) στο Παρίσι και στην πρεμιέρα οκτώ μέλη της ελλληνικής ομάδας θα αρχίσουν την προσπάθειά τους σε τρία αθλήματα, το μπότσια, την κολύμβηση και την τοξοβολία.

Το μπότσια θα φιλοξενηθεί στη «South Paris Arena» με τη Χρυσή Μόρφη να ρίχνεται πρώτη στη μάχη, αρχικά στις 13:50 για τον πρώτο όμιλο της κατηγορίας BC4 θα αντιμετωπίσει την Αναμαρία Αράμπασιτς από την Κροατία και στις 20:20 θα αγωνιστεί κόντρα στην Ισπανίδα Σάρα Αγέρ Μάγιο.

Λίγο αργότερα, στις 15:00, θα ακολουθήσει ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Για τον 43χρονο είναι η 6η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη θα αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα του τον Γάλλο Ζιλ Μενάρ (με ramp operator τον Κριστοφ Μενάρ) στην κατηγορία BC3 και τον 4ο όμιλο.

Ο Πολυχρονίδης μετρά έξι παραολυμπιακά μετάλλια, ήταν «χρυσός» στο Λονδίνο το 2012, ενώ στο Τόκιο πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό και το χάλκινο στα ζευγάρια.

Η τριάδα των ελληνικών συμμετοχών στο μπότσια θα κλείσει με την Άννα Ντέντα στην κατηγορία BC3, έχοντας ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα και για τον 4ο όμιλο θα αντιμετωπίσει στις 21:30 τη Στεφανία Φεράντο από την Αργεντινή.

Απευθείας διπλή ελληνική παρουσία στον τελικό στα 100μ. ύπτιο S1

Η κολύμβηση θα γίνει στη «La Defense Arena» και πρώτη χρονικά θα αγωνιστεί η Αρετή Σπυρίδου. Η 12χρονη θα πάρει μέρος στα προκριματικά στα 100μ. ύπτιο S2 στις 11:13, θα αγωνιστεί στη 2η σειρά, συνολικά θα πάρουν μέρος 13 αθλήτριες και οι οκτώ καλύτερες θα προκριθούν στον τελικό, που θα γίνει το απόγευμα (19:10).

Θα ακολουθήσει μια ακόμη πιτσιρίκα, τη 14χρονη Μαρία Τζιβελέκη, που θα πάρει μέρος στα προκριματικά στα 200μ. ελεύθερο S5. Η Τζιβλέκη θα κολυμπήσει στις 2η από τις τρεις σειρές (12:30), συνολικά θα πάρουν μέρος είκοσι μία αθλήτριες κι εδώ οι οκτώ καλύτερες θα βρεθούν στον τελικό (21:46).

Οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές σε τελικό των Παραολυμπιακών Αγώνων θα είναι στα 100μ ύπτιο ανδρών S1, που θα γίνει με επτά αθλητές στις 18:50. Ανάμεσά τους θα είναι ο Δημήτρης Καρυπίδης και ο Νίκος Κοντού.

Τέλος, στην τοξοβολία η Δωροθέα Ποιμενίδου που αγωνίζεται στις 18:00 στο αγώνισμα του ολυμπιακού τόξου, αναζητώντας μια υψηλότερη θέση από την 4η που… σημάδεψε στο Τόκιο.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Πέμπτης (29/8)

10:30-13:00 Κολύμβηση Πρωί (Ζ)
18:30-21:45 Κολύμβηση Βράδυ (Ζ)

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.