ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινη» η Γκέντζου
Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινη» η Γκέντζου
(Φωτο: gazzetta.gr)
31 Αυγ
0
Σχόλια

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινη» η Γκέντζου

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Χριστίνα Γκέντζου τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 65κ – Κ44 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας της Κινέζας Γινάν Γιάο με σκορ 14-4.

Η νεαρή αθλήτρια του τάε κβον ντο συνέχισε την καλή της πορεία, μετά τη νίκη επί της Σετσίλ Ερ με 23-2, και απέναντι στην Κινέζα αντίπαλο της δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα, η Ελληνίδα κατάφερε να μαζέψει πολύ γρήγορα σημαντικούς πόντους, με αποτέλεσμα να προηγείται 12-2 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Στη μεγάλη διαφορά η Γιάο δεν κατάφερε να βρει αντίδραση, με την 19χρονη τελικά να επικρατεί με 14-4.
Σημειώνεται πως το άθλημα του τάε κβον ντο μπήκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού και η Γκέντζου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που το κατακτά. Φυσικά είναι και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής που ξεκινά τη συλλογή των μεταλλίων από τη 2η κιόλας μέρα των Αγώνων.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.