ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ψυχάρα ο Τσαπατάκης, ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ψυχάρα ο Τσαπατάκης, ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι
02 Σεπ
0
Σχόλια

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ψυχάρα ο Τσαπατάκης, ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι

Ο Αντώνης Τσαπατάκης με κρητική ψυχή, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 7ο μετάλλιο στο Παρίσι και πρώτο στα αγωνίσματα κολύμβησης.

Ο 36χρονος παραολυμπιονίκης από τα Χανιά, που κάποτε έπαιζε πόλο με το σκουφάκι του ΝΟΧ, για μια ακόμα φορά συγκίνησε με την παρουσία τους στις πισίνες του κόσμου.

Έδωσε τα πάντα στον τελικό στα 100μ. πρόσθιο SB4 στην επιβλητική La Defense Arena των Παρισίων. Ανέβηκε στον βατήρα με τη 2η καλύτερη επίδοση του προκριματικού (1:37.00), βελτιώθηκε στο 1:36.16, κατακτώντας το ασηνένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ένα μετάλλιο που ήρθε να προστεθεί στο χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα από τους Αγώνες στο Τόκιο.

Δις πρωταθλητής κόσμου, το 2022 και το 2023, ο Τσαπατάκης φιλοδοξούσε να φθάσει πιο ψηλά, όμως ο Ντμίτρι Τσερνιάεφ ήταν το μεγάλο φαβορί και το απέδειξε. Ο Ρώσος, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ από τους Αγώνες στο Τόκιο το 2021 με 1:31.96, τώρα κολύμπησε σε 1:32.20, διατηρώντας τον τίτλο του. Ο Τσαπατάκης πέρασε 2ος στα 50μ. σε 44.53 και δεν κινδύνευσε, με τον Ιταλό, Ματέο Μπορτούτζο να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο σε 1:42.52.

Στο τέλος της ημέρας, μετά και το χάλκινο μετάλλιο μετάλλιο από τον Κωνσταντίνο Τζούνη στην κατηγορία F56 της δισκοβολίας, η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα μετρά ήδη επτά μετάλλια στο Παρίσι, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.