ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διπλό «χτύπημα» στην Ελλάδα από τον Τούρκο στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος έως το… 2026!
Διπλό «χτύπημα» στην Ελλάδα από τον Τούρκο στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος έως το… 2026!
04 Σεπ
0
Σχόλια

Διπλό «χτύπημα» στην Ελλάδα από τον Τούρκο στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος έως το… 2026!

Για ένα δεκαήμερο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» «Δυτικής» Θράκης, Χασάν Κιουτσούκ, «αλώνιζε» ανενόχλητος στη Θράκη και επιστρέφοντας στην Τουρκία, τα πρώτα δύο πράγματα που έκανε ήταν να βγάλει ανθελληνικές ανακοινώσεις!

Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και ο άνθρωπος στον οποίον στις 15 Αυγούστου 2023 η Ελλάδα απαγόρευσε την είσοδο έως τις… 14 Ιουνίου 2026! Προφανώς, κάτι μεσολάβησε διότι το δεκαήμερο 13 – 23 Αυγούστου ο Κιουτσούκ βρισκόταν στη Θράκη όπου είχε συναντήσεις και επαφές με άλλους στενούς «συνεργάτες» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Η πρώτη ανακοίνωσή εκδόθηκε με αφορμή την 102η επέτειο για την Τουρκική «Ημέρα της Νίκης», όπου στη γειτονική χώρα είναι εθνική εορτή. Γνωστή και ως «Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» αφορά τον εορτασμό της νίκης στη μάχη του Ντουμλουπινάρ, στις 30 Αυγούστου 1922, σε βάρος των ελληνικών στρατευμάτων. Η συγκεκριμένη μάχη αποτέλεσε τη θρυαλλίδα που ανάγκασε τις ελληνικές δυνάμεις να αρχίσουν την υποχώρησή τους προς τα μικρασιατικά παράλια, καταδιωκόμενες από τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ, οδηγώντας στο άδοξο τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας. «Αυτή η σημαντική μέρα θα μείνει για πάντα στις μνήμες μας ως αθάνατο σύμβολο του αγώνα του έθνους μας για ενότητα και αλληλεγγύη και αγάπη για την πατρίδα. Συγχαίρω την Ημέρα της Νίκης την 30η Αυγούστου με τις πιο ειλικρινείς ευχές μου και εύχομαι στο έθνος μας πολλές καλές γιορτές γεμάτες ειρήνη, ενότητα και αλληλεγγύη», έγραψε στο μήνυμα του.

Η δεύτερη ανακοίνωσή του αφορούσε την 111η επέτειο από την ίδρυση της «Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης»! Μάλιστα, τη συγκεκριμένη επέτειο φρόντισε να την… «πειράξει» λίγο μετονομάζοντας σε «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης». Η συγκεκριμένη «Δημοκρατία» διήρκησε μόλις 56 μέρες και σκοπό είχε να αποτρέψει το 1913 την κάθοδο της Βουλγαρίας στο Αιγαίο Πέλαγος. Όπως ισχυρίζεται ο Κιουτσούκ, πρόκειται για την ίδρυση της πρώτης Τουρκικής Δημοκρατίας, που «χτίστηκε με την επιμονή και την αποφασιστικότητα των ‘Τούρκων’ που ζούσαν στα εδάφη της ‘Δυτικής’ Θράκης, και παρόλο που κράτησε μόλις 56 ημέρες, έμεινε χαραγμένη στην τουρκική ιστορία με χρυσά γράμματα». Και φυσικά μετά εξαπέλυσε τα βέλη του στην Ελλάδα. «Σήμερα, η ύπαρξη και τα δικαιώματα των ‘Τούρκων’ της ‘Δυτικής’ Θράκης απειλούνται από τις πολιτικές που ακολουθεί η Ελλάδα. Οι επιθέσεις στην εκπαιδευτική αυτονομία, το συστηματικό κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων και οι επιβολές που αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις Συνθήκες των Αθηνών και της Λοζάνης και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των ‘Τούρκων’ της ‘Δυτικής’ Θράκης», υποστήριξε ο άνθρωπος που «αλώνιζε» επί δεκαήμερο σε ελληνικό έδαφος.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η επίσημη ονομασία της «Δημοκρατίας» ήταν Αυτόνομη Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης, η οποία προτιμήθηκε για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση ή ανασφάλεια στον εκεί πληθυσμό. Το κράτος περιλάμβανε όλη την λεγόμενη «δυτική» Θράκη, από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρικής Ροδόπης στα βόρεια και στα νότια έφτανε στο Αιγαίο Πέλαγος από το οποίο βρεχόταν. Η συνολική έκταση του ξεπερνούσε τα 8.600 τετραγωνικά χλμ, ενώ ο πληθυσμός του κρατιδίου ανερχόταν σε 500.000 κάτοικους, εκ των οποίων το 50% ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι Τούρκοι, Πομάκοι, Τσιγγάνοι, Αρμένιοι, Εβραίοι και λίγοι Βούλγαροι.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, η Ελληνική Πολιτεία είχε χαρακτηρίσει τον Χασάν Κιουτσούκ ανεπιθύμητο, διότι είχε εμπλοκή στις διπλές εθνικές εκλογές καθοδηγώντας –για λογαριασμό του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής- τη ψήφο της μειονότητας. Στις εθνικές εκλογές, ο 57χρονος Χασάν Κιουτσούκ είχε πάθει παροξυσμό. Όπως δημοσίευσε και ο ΕΤ, είχε καλέσει την μειονότητα να πάει… κόντρα στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. Με ανακοίνωση που έφερε τον τίτλο: «Ούτε πράσινο, ούτε μπλε, κόκκινο με πείσμα» -κείμενο βγαλμένο από τα συρτάρια του πιο βαθέως τουρκικού μηχανισμού της Άγκυρας με γλώσσα επιεικώς πεζοδρομίου- προσπάθησε να χειραγωγήσει τη μειονοτική ψήφο, ενώ, μεταξύ άλλων, επιτέθηκε, συκοφάντησε και στοχοποίησε τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Ιλχάν, (ο οποίος… τόλμησε να σηκώσει ανάστημα στο Προξενείο), χαρακτηρίζοντας φασίστες όσους δημοσιογράφους ασκούν κριτική στους παρακρατικούς μηχανισμούς της Τουρκίας στη Θράκη! Είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση με την οποία έδινε γραμμή τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, προειδοποιώντας και εκφοβίζοντας ανερυθρίαστα τη μειονότητα, καλώντας τα μέλη της «να δείχνουν σεβασμό και να μη μιλούν άσχημα (!) στους εκπροσώπους της μητέρας πατρίδας που έρχονται στη ‘δυτική’ Θράκη για να παρατηρήσουν επί τόπου την κατάσταση της μειονότητας», ενώ ξεκαθάρισε ότι «βουλευτής πρέπει να εκλεγεί μόνο αυτός που αποφασίζει από κοινού με τη Συμβουλευτική Επιτροπή»! Σε ανακοίνωση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, ανέφερε ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει σε Τούρκο»!

Μετά το «χαστούκι» της απαγόρευσης εισόδου, ο 57χρονος τούρκος εργολάβος δημοσίων έργων κάλεσε τα ΜΜΕ της χώρας του έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όπου έστησε γραφικό μονόπρακτο απαιτώντας μία «συγγνώμη» (!) από την Ελλάδα και ζητώντας από τους υπαλλήλους να πάρουν πίσω το «έγγραφο της ντροπής»! Όταν οι υπάλληλοι του Προξενείου δεν του άνοιξαν καν την πόρτα, έγινε ακόμη περισσότερο… Τούρκος και με υπέρμετρο «εγώ» εξίσωσε τον εαυτό του με την… Παναγία Σουμελά (!), λέγοντας ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα την ίδια μέρα που η Τουρκία επέτρεψε τη χρήση του ιστορικού μοναστηριού! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απείλησε την Ελλάδα ότι αν δεν εγκαταλείψει τέτοιου είδους πρακτικές, η Τουρκία θα απαντήσει κατάλληλα…

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.