ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Ξυλάς έζησε το όνειρό του κόντρα στον Τζόκοβιτς, που έχασε μόλις ένα game
Ο Ξυλάς έζησε το όνειρό του κόντρα στον Τζόκοβιτς, που έχασε μόλις ένα game
(Photo credits: Getty Images/Ideal Image)
15 Σεπ
0
Σχόλια

Ο Ξυλάς έζησε το όνειρό του κόντρα στον Τζόκοβιτς, που έχασε μόλις ένα game

O Nόβακ Τζόκοβιτς έχασε μόλις ένα game από τον Γιάννη Ξυλά και η Σερβία έκανε το 2-0 κόντρα στην Ελλάδα στο tie για το World Group I του Davis Cup στο Βελιγράδι.

Ο Γιάννης Ξυλάς για 45 λεπτά έζησε το όνειρό του έχοντας για αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τι κι αν ο Σέρβος σταρ επικράτησε με 6-0, 6-1 στην «Aleksandar Nikolic Hall», ο 23χρονος Ελληνας παίκτης, Νο.770 στον κόσμο, βίωσε την πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του.

Όπως αναμενόταν η Σερβία έκλεισε με δυο άνετες νίκες το tie για το World Group I του Davis Cup και χρειάζεται άλλη μία για να πάρει την πρόκριση και θα είναι στους qualifiers της διοργάνωσης το 2025.

Ο Τζόκοβιτς έκλεισε το 1ο σετ σε 20 λεπτά. Με οκτώ στη σειρά πόντους προηγήθηκε 2-0, έφθασε στο 4-0, με τον Ξυλά να έχει κατακτήσει δύο πόντους και έφθασε με άνεση στο 6-0, με τον Έλληνα παίκτη να έχει κατακτήσει συνολικά έξι πόντους.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο 2ο σετ, ο Τζόκοβιτς πολύ γρήγορα έκανε το 2-0, έχοντας περισσότερα games από τους κερδισμένους πόντους τού Ξυλά, με νέο σερί οκτώ πόντων έφθασε στο 4-0, το σκορ έφθασε στο 5-0, με τον Ξυλά να κατακτά στη συνέχεια το πρώτo του game στο παιχνίδι (5-1) και να αποθεώνεται από το σερβικό κοινό, πριν ο Τζόκοβιτς κλείσει το σετ με 6-1.

To πρόγραμμα του tie Σερβίας-Ελλάδας

Σάββατο 14/9

1) Μίομιρ Κετσμάνοβιτς – Αριστοτέλης Θάνος 6-3, 6-3

2) Nόβακ Τζόκοβιτς – Γιάννης Ξυλάς 6-0, 6-1

Κυριακή 15/9 14:00

3) Τζόκοβιτς/Μεντζέντοβιτς – Αζωίδης/Π. Τσιτσιπάς

4) Nόβακ Τζόκοβιτς – Αριστοτέλης Θάνος

5) Μίομιρ Κετσμάνοβιτς – Γιάννης Ξυλάς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Imag

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.