ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αναγκαστική μετακίνηση μαθήτριας δημοτικού με παρέμβαση της Αστυνομίας
Αναγκαστική μετακίνηση μαθήτριας δημοτικού με παρέμβαση της Αστυνομίας
(Φωτο: INTIME/ φωτο αρχείου)
19 Σεπ
0
Σχόλια

Αναγκαστική μετακίνηση μαθήτριας δημοτικού με παρέμβαση της Αστυνομίας

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Χαλκιδικής, όταν με εντολή του διευθυντή εκπαίδευσης, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία, έδιωξαν 10χρονη μαθήτρια από το σχολείο των Σημάντρων, ώστε να μην σπάσει τμήμα 26 παιδιών και προσληφθεί δεύτερος εκπαιδευτικός.

Το κορίτσι αναγκάζεται καθημερινά να πηγαινοέρχεται στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς που απέχει 8 χιλιόμετρα. Ο πατέρας της μαθήτριας Αλτίν Τοτσίλα καταγγέλλει στην karfitsa.gr ότι την πρώτη μέρα η κόρη του πήγε κανονικά στο δημοτικό σχολείο των Σημάντρων αλλά την επόμενη μέρα η διευθύντρια τον ενημέρωσε ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έδωσε εντολή το παιδί να πάει στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς.

Γιατί συνέβη

Σύμφωνα με την αιτιολογία του Διευθυντή Εκπαίδευσης το τμήμα της Ε’ Τάξης έχει 26 παιδιά και δεν μπορεί να σπάσει την τάξη. Ο πατέρας της μαθήτριας αντέδρασε σ’ αυτή την εξέλιξη και ζήτησε η κόρη του να συνεχίσει να φοιτά στο δημοτικό σχολείο του χωριού που κατοικούν μόνιμα.

Ωστόσο ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να βγάλει το παιδί έξω από το σχολείο με αποτέλεσμα να τρομάξει και να βάλει τα κλάματα. Ο πατέρας της 10χρονης μαθήτριας για να σταματήσει το παιδί να κλαίει και να απομακρυνθεί η αστυνομία πήρε την κόρη του και έφυγε.

Ο κ. Τοτσίλα ζητάει το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο του χωριού που κατοικούν μόνιμα ή να εξασφαλιστεί η μεταφορά του με ευθύνη του κράτους, ενώ παράλληλα ευχαριστεί όλους τους κατοίκους των Σημάντρων καθώς και τον πρόεδρο της κοινότητας, τη διευθύντρια του σχολείου και τη δημοτική αρχή για την συμπαράσταση.

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.