ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία «βλέπουν» οι γονείς του - «Δεν έχει σχέση με τα Τέμπη»
Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία «βλέπουν» οι γονείς του – «Δεν έχει σχέση με τα Τέμπη»
(Φωτο: newsbomb.gr)
24 Φεβ
0
Σχόλια

Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία «βλέπουν» οι γονείς του – «Δεν έχει σχέση με τα Τέμπη»

Στον εισαγγελέα Λάρισας καταθέτει το βράδυ της Δευτέρας η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου, στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφότου η μητέρα του θανόντος διατύπωσε δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια εις βάρος του υιού της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου αναμένεται να βγάλει μία ανακοίνωση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA πρόκειται να επιμείνουν πως ο θάνατος του γιου τους πρόκειται για δολοφονία.

Επιπλέον, δεν θα αρνηθούν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ιατρικό φάκελο του γιου τους αλλά πρόκειται να τονίσουν πως η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό του.

«Η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, ιδίως στην έρευνα και τελικά στην κρίση, τις συνθήκες και τους υπαιτίους της δολοφονίας του. Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι η δικογραφία πλέον είναι μυστική συνεχίζεται, εμπλουτίζεται και η έρευνα διαρκεί, ζητάμε από τα ΜΜΕ να απέχουν από κρίση και συμπεράσματα σχετικά με προσωπικά του χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και σε κάθε περίπτωση δεν συνδέονται με τις εγκληματικές σε βάρος του ενέργειες», αναμένεται να αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον στην ανακοίνωση πρόκειται να κάνουν λόγο για αρπαγή του γιου τους και στη συνέχεια για τη δολοφονία του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως φαίνεται να δίνουν πολύ σημασία στη μαρτυρία ενός ανθρώπου που έκανε λόγο για αρπαγή. Μία μαρτυρία ωστόσο, που έχει καταρριφθεί από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το MEGA, η μητέρα πρόκειται να αποσυνδέσει τον θάνατο του γιου της από την υπόθεση των Τεμπών.

Επιπλέον, αναμένεται να απαντήσει στο εάν είχε δεχτεί οποιαδήποτε απειλή που να σχετίζεται με δικαστική έρευνα που είχε κάνει λίγο καιρό πριν την εξαφάνιση του Βασίλη Καλογήρου και αν ναι για ποιο λόγο δεν το είχε αναφέρει από την αρχή των ερευνών.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

Σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση και εκπροσωπεί την οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου αναφέρει:

«Μας έχει ανατεθεί η εντολή εκπροσώπησης μελών της οικογένειας του αειμνήστου Βασιλείου Καλογήρου του Κωνσταντίνου και της Σοφίας και δικαιουμένων στην υποστήριξη της κατηγορίας κατά κάθε υπευθύνου για την αρπαγή του στη Λάρισα και τη δολοφονία του στη συνέχεια, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν η μεν την 30-12-2024 η δε εκτιμάται κατά το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου 2025.

Σήμερα καταθέσαμε τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό του πατέρα του. Η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ιδίως στην έρευνα και, τελικά, στην κρίση σχετικά με τις συνθήκες και τους υπαιτίους της δολοφονίας του. Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι η δικογραφία, πλέον του ότι είναι μυστική, συνεχώς εμπλουτίζεται και η έρευνα διαρκεί, τούτο δε προβλέπεται να συμβεί σε μεγάλο βαθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της προδικασίας, παρακαλούμε κάθε τρίτο ενδιαφερόμενο ή επαγγελματία του κλάδου ενημέρωσης να απέχει από κρίσεις και συμπεράσματα σχετικά με προσωπικά του χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και, σε κάθε περίπτωση, δε συνδέονται με τις εγκληματικές σε βάρος του ενέργειες. Τέτοιου είδους συμπεράσματα και κρίσεις δεν εξυπηρετούν ούτε την έρευνα ούτε την ουσιαστική ενημέρωση και είναι δυνατό να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις αναφορικά με γεγονότα, πριν ακόμη επιβεβαιωθούν ή αντικρουστούν, έτσι που μόνο θετική υπηρεσία στην ενημέρωση και στην έρευνα να μην προσφέρουν. Η έρευνα και η τελική κρίση ανήκουν αποκλειστικά στα όργανα της Δικαιοσύνης».

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.