ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στις 15/6 τα αποκαλυπτήρια του εμβληματικού Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη
Στις 15/6 τα αποκαλυπτήρια του εμβληματικού Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη
(Φώτο : rthess.gr)
14 Ιούν
0
Σχόλια

Στις 15/6 τα αποκαλυπτήρια του εμβληματικού Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης

Την προσεχή Πέμπτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού του Δήμου Νεάπολης-Συκεών που έχει τοποθετηθεί στο Πάρκο Μνήμης.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, κάνοντας λόγο για ένα “εμβληματικό και συμβολικό μνημείο” της γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Πάρκο Μνήμης, μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Παπανδρέου. “Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.

Το Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού είναι έργο του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργου Τσάρα. “Ο κ. Τσάρας παρουσίασε περίπου 10 εναλλακτικά σενάρια αλλά σε συνεργασία με τους Ποντιακούς και Μικρασιατικούς συλλόγους, επιλέξαμε το συγκεκριμένο” επισήμανε ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών. “Το μνημείο έχει τη μορφή κεκλιμένης στήλης ύψους 6 μέτρων. Στη μία πλευρά υπάρχουν εικόνες από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στην άλλη των Μικρασιατών”.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς και ομιλίες εκπροσώπων ποντιακών και μικρασιατικών σωματείων και συλλόγων. Στη συνέχεια, θα γίνουν σύντομες αναφορές στα κομβικά ιστορικά γεγονότα των γενοκτονιών, ενώ θα ακολουθήσουν χοροί του Πόντου και των Μικρασιατών. Στο τέλος, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του συμβολικού Μνημείου.

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να παραδεχτεί η Τουρκία τις γενοκτονίες που διέπραξε τον προηγούμενο αιώνα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σίμος Δανιηλίδης.

 

Πηγή : rthess.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.