ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας επισκέφθηκε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης
Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας επισκέφθηκε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)
30 Αυγ
0
Σχόλια

Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας επισκέφθηκε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ο διακεκριμένος Έλληνας φιλόλογος και πρώην Υπουργός Παιδείας Καθηγητής, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μετά της συζύγου του, καθώς και η δημοσιογράφος, Βίκυ Φλέσσα.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν οι ενέργειες του σωματείου και οι προσεχείς στόχοι της Βιβλιοθήκης του, ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε τόμους της συλλογής, μεταξύ των οποίων και παλαίτυπα λεξικά.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συλλογή αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η διάσωση και διαφύλαξη αυτού του πνευματικού θησαυρού δίνει στη Νάουσα ξεχωριστή θέση και την καθιστά «προορισμό» επίσκεψης για να βιώσει κανείς την υπεράνθρωπη και φωτισμένη προσπάθεια των ανθρώπων».

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)

Τον Γιώργο Μπαμπινιώτη και την Βίκυ Φλέσσα συνόδευσαν στην επίσκεψή τους, ο Γεδεών Βούλης και η Λένα Βούλη, οι οποίοι πάντοτε στέκονται ως ουσιαστικοί συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο της Λέσχης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.