Η κουζίνα πήρε… φωτιά στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, με τους συμμετέχοντες του νεοσύστατου Τμήματος Εκμάθησης Ποντιακής Κουζίνας να φορούν τις ποδιές τους και να είναι έτοιμοι να μάθουν τα μυστικά της ποντιακής κουζίνας.
Η πρώτη συνταγή που έμαθαν και έφτιαξαν ήταν οι σαρμάδες με μαύρα λάχανα, τους οποίους και παρασκεύασαν με τις οδηγίες της υπεύθυνης του τμήματος, Έλλης Σιδηροπούλου.
Πάνω από 15 άτομα έδωσαν το παρών στο πρώτο μάθημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και θα διεξάγεται κάθε Σάββατο 11:00-13:00 και για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η εκδήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο: 695 552 2955 Αγγελική.
«Η ποντιακή διατροφή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης των Ελλήνων του Πόντου και με αυτό το Τμήμα θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε και να διαδώσουμε κάποιες συνταγές και διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Έλλη Σιδηροπούλου.