Ο σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας», οι ιδρυτές του διάσημου οδηγού
εστίασης «Thess_del_food» και το τμήμα Chef της Ανώτερης Σχολής
Επαγγελματικής Κατάρτισης Έδεσσας, πραγματοποίησαν ένα αφιέρωμα
στην Ποντιακή Κουζίνα με τίτλο: «Ποντιακή Κουζίνα: Η κουζίνα που
ξεριζώθηκε αλλά έμεινε ζωντανή», την Κυριακή 14 Απριλίου 2024,
στον χώρο του παλιού Παρθεναγωγείου Έδεσσας.
Στην εκδήλωση αναλύθηκε η Ποντιακή γαστρονομία από την φημισμένη
Ευγενία Ευθυμιάδου, συνδημιουργό του site «Thess_del_food».
Για την διατροφική αξία των Ποντιακών συνταγών μίλησε η
Διατροφολόγος Μελίνα Μαχαιρίδου.
Επίσης, την ίδια ημέρα ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό
μαγειρικής Ποντιακών συνταγών, προσφέροντας και εκθέτοντας τα
εδέσματα τους στον προαύλιο χώρο του Παρθεναγωγείου
Πηγή : edessaikoskosmos.gr