ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συλλυπητήριο μήνυμα της Π.Ο.Ε. για το θάνατο του Χριστόφορου Χριστοφορίδη
Συλλυπητήριο μήνυμα της Π.Ο.Ε. για το θάνατο του Χριστόφορου Χριστοφορίδη
(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
13 Ιούν
0
Σχόλια

Συλλυπητήριο μήνυμα της Π.Ο.Ε. για το θάνατο του Χριστόφορου Χριστοφορίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αναφορικά με τον θάνατο του σπουδαίου Χριστόφορου Χριστοφορίδη.

Να υπενθυμίσουμε πως η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ξηρολίμνη Κοζάνης, σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 12:00.

Αναλυτικά το μήνυμα της Π.Ο.Ε.:

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του συμπατριώτη μας Χριστόφορου Χριστοφορίδη.

Γνήσιος εκφραστής της ποντιακής παράδοσης, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 97 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη συγγραφικού έργου και ενεργού συμμετοχής στα κοινά και στα ποντιακά δρώμενα.

Εξαίρετος ως άνθρωπος και σπουδαίος επιστήμονας, ακούραστος ερευνητής της ποντιακής λαογραφίας διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος στην επιτροπή ποντιακής γλώσσας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Για την σπουδαία συμβολή του και αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τίμησε τον σπουδαίο λαογράφο, στην τελετή έναρξης του «Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ποντι-α-κή» που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα, το 2022.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ξηρολίμνη Κοζάνης την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.