ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης: «Άξιος της Ποντιακής Τιμής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης: «Άξιος της Ποντιακής Τιμής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας»
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
20 Ιούν
0
Σχόλια

Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης: «Άξιος της Ποντιακής Τιμής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης στο οποίο χαιρετίζει την επίσημη υλοποίηση της υπόσχεσης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, κατά την οποία η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα τιμάται, όπως όλες οι Εθνικές Επέτειοι του Ελληνισμού, σε όλα τα σχολεία της Κύπρου από το 2025.

(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Σωματείου:

«Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης χαιρετίζει την επίσημη υλοποίηση της υπόσχεσης που μας έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης – Nikos Christodoulides την 19 Μαίου 2023 στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας λίγο πριν την μνημειώδη ομιλία του για την Γενοκτονία στην εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε με την Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου Παναγία Σουμελά και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου.

Από το 2025 σε όλα τα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου με απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου θα τιμάται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου όπως όλες οι Εθνικές Επέτειοι του Ελληνισμού.

Μια γενναία πράξη συμβολική αλλά και ουσιαστική.

Αναμένουμε την μίμηση της πράξεως της Λευκωσίας και στα κάθ ημάς».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.