ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης συναντήθηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης
Αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης συναντήθηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης
04 Ιούλ
0
Σχόλια

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης συναντήθηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης

Για το σύνολο των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεών του ενημέρωσε αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης τον νέο υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα, σε συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ο Κώστας Γκιουλέκας υποδέχτηκε με χαρά το αίτημα του Σωματείου Δράσης Νίκος να τεθούν υπό την αιγίδα του υφυπουργείου οι προσεχείς εκδηλώσεις που αφορούν την αποκάλυψη της προτομής του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στην είσοδο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, σε συνεννόηση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΣΗΕΜΘ.

Του ετησίου Εθνικοθρησκευτικού μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες των δικαστηρίων της Αμασείας στο Μητροπολιτικό πάρκο του Παύλου Μελά με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβα τον προσεχή Σεπτέμβριο στο πλαίσιο των Καπετανιδείων.

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης, επίσης, έθεσε στον υφυπουργό Κώστα Γκιουλέκα το ζήτημα των διαρκών απελάσεων Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής από το Τουρκικό Κράτος, θέμα που ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο για την εξεύρεση λύσης.

Επιπρόσθετα το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του για την απονομή τιμητικής Ελληνικής ιθαγένειας στον Τραπεζούντιο συγγραφέα Βαχίτ Τουρσούν, την μετάφραση και έκδοση στα Ελληνικά του βιβλίου του Τούρκου συγγραφέα Νεβζάτ Οναράν για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και άλλων λαών της Ανατολής.

Σε όλα τα θέματα ο υφυπουργός εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας έδειξε μεγάλη ευαισθησία και κατανόηση και διάθεση περαιτέρω ενημέρωσης για την επίτευξη των στόχων.

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης,ο αντιπρόεδρος Νίκος Ασλανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Σιδηρόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.