ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κρήτη και Πόντος «σμίξανε» στο Ωραιόκαστρο
Κρήτη και Πόντος «σμίξανε» στο Ωραιόκαστρο
(Φωτο: Nikos Alvanoudis)
06 Ιούλ
0
Σχόλια

Κρήτη και Πόντος «σμίξανε» στο Ωραιόκαστρο

Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων και ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος» ένωσαν τις δυνάμεις τους και «ΈΣΜΙΞΑΝ ΕΝΤΑΜΑΝ» σε μια κοινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στο γήπεδο Ωραιοκάστρου, όπου οι λύρες του Πόντου και της Κρήτης «κελάηδησαν» παρέα, με τους χορευτές των δύο Συλλόγων να έχουν επί σκηνής μια χορευτική σύμπραξη!

Κρήτες και Πόντιοι με ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες, αλλά και τη συγγένεια που τους ενώνει, με κοινά χαρακτηριστικά ρυθμών και μελωδιών που και οι δύο διατηρούν στο πέρασμα των αιώνων και μεταδίδουν από γενιά σε γενιά, παρουσίασαν χορούς και τραγούδια που ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο σε γλέντι.

Τη βραδιά πλαισίωσαν οι μουσικοί:

Στο πρόγραμμα της Κρήτης:

Χατζόγλου Παναγιώτης (Κρητική Λύρα)
Κωστάκης Σπύρος (Λαγούτο- Τραγούδι)
Μπορμπουδάκης Μάριος (Λαγούτο- Τραγούδι)
Μπαντής Βαγγέλης (Ασκομαντούρα)

Στο πρόγραμμα του Πόντου:

Τριανταφυλλίδης Γιάννης (Ποντιακή Λύρα- Τραγούδι)
Ανδρεάδης Αλέξης (Νταούλι)
Καλπίας Νίκος (Ποντιακή Λύρα- Τραγούδι)
Καραϊωάννου Γιώργος (Πλήκτρα)

Την εκδήλωση που παρουσίασε η Μαρίνα Γεωργιάδου προλόγησαν οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων, Αννυ Τσομίδου και Χρυσούλα Κουρουκερέζη και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και η περιφερειακή σύμβουλος, Όλια Βασιλάκη – Καρόζη.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας και της Δημοτικής αρχής, όπως: οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ωραιοκάστρου κ.κ. Λία Δρόσου, Χριστίνα Ζάπρα, Χριστίνα Αλίρη, Δημήτρης Καρασαββίδης, Ευάγγελος Κανταρτζής, Χρήστος Σαραμούρτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Πανούσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηρακλής Τσακαλίδης, Δημήτρης Γιάτσης, και Παναγιώτης Κουφουνάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Νικόπουλος, Βασιλης Πολίτης και η κ. Θεανώ Τσιάνου, οι κ.κ. Μοσχοβόπουλος Κωνσταντίνος εντεταλμένος σύμβουλος, Ιωσηφίδης Δαμιανός εντεταλμένος σύμβουλος, η κ. Όλγα Γαβότση, πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Ω και μέλη του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.