ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση με τίτλο «50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή και Παράνομη Κατοχή στην Κύπρο: Σκέψεις και Προοπτικές» διοργάνωσε η Ε.Πο.Ν.Α.
Εκδήλωση με τίτλο «50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή και Παράνομη Κατοχή στην Κύπρο: Σκέψεις και Προοπτικές» διοργάνωσε η Ε.Πο.Ν.Α.
(Φωτο: Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος)
09 Ιούλ
0
Σχόλια

Εκδήλωση με τίτλο «50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή και Παράνομη Κατοχή στην Κύπρο: Σκέψεις και Προοπτικές» διοργάνωσε η Ε.Πο.Ν.Α.

Aφιερωματική εκδήλωση με τίτλο «50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή και Παράνομη Κατοχή στην Κύπρο: Σκέψεις και Προοπτικές» διοργάνωσε η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, την Κυριακή 07 Ιουλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Σταθμού Μετρό Πλατείας Συντάγματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με την έκθεση φωτογραφίας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (O.K.O.E.) υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου – Βουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας – και Συντονιστής της εκδήλωσης ο Νίκος Μιχαηλίδης – Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Princeton, New Jersey.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τέθηκαν προβληματισμοί για τα γεγονότα 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο και κατοχής ενός μεγάλου τμήματος του ρόλου της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Πρέσβης, Νεόφυτος Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, Γεώργιος Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, όπως επίσης ο Πρόεδρος της Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, Χαρούτ Σπαρταλιάν, που μεταξύ άλλων τόνισε πως, «Εμείς ως Αρμένιοι και ως Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος ανανεώνουμε σήμερα την δέσμευση μας για συστράτευση σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Παντουρκισμού. Όπως δεν έχουμε ξεχάσει τις γενοκτονίες των χριστιανικών λαών της Ανατολίας μετά από έναν αιώνα, έτσι δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε τα εγκλήματα κατά της Κύπρου πριν 50 χρόνια. Ενάντια στην συμμαχία της λήθης και του εγκλήματος, εμείς έχουμε την συμμαχία της αλήθειας και του δικαίου, και σε αυτήν την συμμαχία είμαστε μαζί».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.