ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκίνηση στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης που ήταν αφιερωμένες στον αείμνηστο λυράρη Νίκο Δημητριάδη
Συγκίνηση στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης που ήταν αφιερωμένες στον αείμνηστο λυράρη Νίκο Δημητριάδη
10 Ιούλ
0
Σχόλια

Συγκίνηση στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης που ήταν αφιερωμένες στον αείμνηστο λυράρη Νίκο Δημητριάδη

Συγκινητικές στιγμές εξελίχτηκαν στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης, ενός από τους ιστορικότερους ποντιακούς συλλόγους της επαρχίας Ελασσόνας, αφού ήταν αφιερωμένες στον αείμνηστο λυράρη, που αναγνωρίστηκε η προσφορά του στο πανελλήνιο, Νίκου Δημητριάδη (Κουτσιούλα).

Τα δύο του εγγόνια διάβασαν την ιστορική του πορεία στη ποντιακή μουσική, το πως ξεκίνησε και πορεύτηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και ο Στάθης Κατσίδης, τόνισε την σπουδαιότητα και την προσφορά του Νίκου Δημητριάδη στον πολιτισμό. Ακολούθησε μάλιστα ένα ιστορικό βίντεο από τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία του Νίκου Δημητριάδη με ντοκουμέντα, που καταχειροκρότησαν οι παρευρισκομένοι.

Ο Στάθης Χαιρετίδης εκπροσωπώντας την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας τόνισε την σημαντικότητα ανθρώπων στον πολιτισμό, σαν τον Νίκο Δημητριάδη ενώ στο βήμα καλέστηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, για να τιμήσει την σύζυγο του Νίκου Δημητριάδη, Δέσποινα, με τον γιο της και πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάρη Δημητριάδη, να είναι φανερά συγκινημένος.

“Τιμή μου να βραβεύσει σε αυτήν τη συμβολική βραδιά τον μεγάλο μας Νίκο Δημητριάδη” ανέφερε ο Νίκος Γάτσας στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού, που κατακλύστηκε από κόσμο το εορταστικό διήμερο, όπου μεταξύ των άλλων παρούσιασαν χορούς η Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας και ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου-Βοτανοχώριου, όπου και τιμήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοράχης.

Στο ποντιακό πρόγραμμα συμμετείχαν οι Στέλιος Μαβίδης, Γιώργος Ευσταθιάδης, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Δημήτρης Πιπερίδης, ο Θοδωρής Κυριλλίδης, ο Γιώργος Ευσταθιάδης ενώ στο δημοτικό πρόγραμμα οι Βαγγέλης Πέγιος, Βαγγέλης Τόρης, Λευτέρης Μαρογιάννης.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καριπίδης, αντιδήμαρχοι, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Γιώργος Κατσιούρας καθώς και πλήθος κόσμου.

Πηγή: elassona-city.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.