ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ημαθία αποχαιρετάει τον Βασίλη Φωτιάδη
Η Ημαθία αποχαιρετάει τον Βασίλη Φωτιάδη
13 Ιούλ
0
Σχόλια

Η Ημαθία αποχαιρετάει τον Βασίλη Φωτιάδη

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Ημαθίας η είδηση του θανάτου του Βασίλη Φωτιάδη, που έφυγε αιφνιδίως την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2024 από την ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο ποδοσφαιρικός, πολιτιστικός και πολιτικός κόσμος της Ημαθίας αλλά και τα ποντιακά σωματεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την μεγάλη αυτή απώλεια, του Πρωτοψάλτη της Παναγίας Σουμελά, του πρώην προέδρου της Α.Ε. Ποντίων Βέροιας και της ΕΠΣ Ημαθίας, του ένθερμου υποστηρικτή των ποντιακών παραδόσεων και ηθών, του χαμογελαστού, ευγενούς και με χιούμορ ανθρώπου.

Θυμίζουμε ότι η κηδεία του θα τελεστεί στις 18:00 στην Παναγία Σουμελά.

Α.Ε.Π. Βέροιας

Μια σημαντική προσωπικότητα της κοινωνικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και αθλητικής ζωής της πόλης μας, ο εμβληματικός δημιουργός και ηγέτης της Α.Ε.Π. Βεροιας, Βασίλης Φωτιάδης, έφυγε…

Τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και με την υπόσχεση ότι για εμάς θα υπάρχει πάντα. Πεθαίνουν αυτοί που ξεχνιούνται.

Για την Α.Ε.Π. Βέροιας
Ο Πρόεδρος
Γκαϊτατζής Φώτιος

Συλλυπητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη

Αισθάνομαι απέραντη θλίψη για τον ξαφνικό χαμό του αγαπητού μου φίλου Βασίλη Φωτιάδη.

Η είδηση του θανάτου του, βύθισε την ποδοσφαιρική Ημαθία και όχι μόνο, σε βαθύ πένθος.

Ο εκλιπών, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο, πρόεδρος της Α.Ε. Ποντίων Βέροιας, ήταν από τους πρωτεργάτες της εκπληκτικής πορείας στην ιστορία τους. Τη δεκαετία του ’80 υπήρξε μέλος του παραδοσιακού συνδέσμου φιλάθλων Βέροιας ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο Βασίλης δεν ξεχώριζε μόνο για την αγάπη του για τον αθλητισμό, ήταν ένας εξαίρετος και δραστήριος συμπατριώτης, υποστηρικτής των ποντιακών ηθών και παραδόσεων, έμπειρος χοροδιδάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, αλλά και ο γνωστός σε όλους πρωτοψάλτης του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος της «Παναγίας Σουμελά».

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

“Αγαπημένε μου φίλε Βασίλη, εκεί που θα πας, στην αγκαλιά του πατέρα σου, του παπά Μανώλη, αγαπημένου φίλου του πατέρα μου του Ζαχαρία, μην ξεχάσεις: Κάθε φορά που θα κοιτάζω ψηλά, θα σας στέλνω την αγάπη μου.

Θα σε θυμόμαστε πάντα για την προσφορά σου, το ανήσυχο δημιουργικό σου πνεύμα και πάνω από όλα για την ανεπανάληπτη ανθρωπιά σου. Αιωνία σου η μνήμη.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.”

Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια του αγαπητού Βασίλη, του ανθρώπου που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ποδοσφαιρική ιστορία της περιοχής μας, μέσα από την ομάδα πρότυπο που διοικούσε, την ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ, στην πολιτιστική ιστορία της περιοχής, μέσα από τις δράσεις του στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και το πάθος του για τον Πόντο, την συμμετοχή του ως πρωτοψάλτης και ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά».
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείου του για μία προσωπικότητα που αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη μας.

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
Δήμαρχος Βέροιας

ΒΕΡΟΙΑ 1960

Σήμερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, πενθεί. Ο Βασίλης Φωτιάδης, δεν είναι πια μαζί μας. Δεν θα τον ξανασυναντήσουμε στα γήπεδα. Θα παραμείνει, όμως, ζωντανός στη μνήμη μας, ως ένας γνήσιος οραματιστής του ημαθιώτικου ποδοσφαίρου.

Ο Βασίλης Φωτιάδης διετέλεσε την δεκαετία του ‘80 ένθερμο μέλος του ιστορικού Συνδέσμου Φιλάθλων της «βασίλισσας» του βορρά. Επίσης ήταν ο ιδρυτής και επί δεκαετίες πρόεδρος της συμπολίτισσας ΑΕΠ Βέροιας την οποία οδήγησε μέχρι και την Β’ Εθνική, ενώ υπηρέτησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και από την θέση του προέδρου της ΕΠΣ Ημαθίας.

Η ΒΕΡΟΙΑ 1960 εκφράζει τη μεγάλη θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Βασίλη ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΒΕΡΟΙΑ 1960

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Βασίλη Φωτιάδη, ο οποίος ταξίδεψε στη γειτονιά των Αγγέλων σήμερα.

Ένας εξαίρετος και δραστήριος συμπατριώτης μας, μέλος της λέσχης μας. Διετέλεσε χοροδιδάσκαλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά στον ποντιακό χώρο και στα πολιτιστικά δρώμενα. Ο γνωστός πρωτοψάλτης της Παναγίας Σουμελά έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του αλλά και σε όλον τον ποντιακό χώρο.

Αγαπημένε φίλε Βασίλη θα σε θυμόμαστε για το μοναδική ποντιακή φωνή σου, τη σύνεση, την καλοσύνη, την αισιοδοξία σου, την αγάπη σου προς όλο τον κόσμο και την δημιουργικότητα σου, μα πάνω από όλα για την ανεπανάληπτη ανθρωπιά σου.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει.

Ο Πρόεδρος Καπουρτίδης Χαράλαμπος
Η Γ. Γραμματέας Τογκουσίδου Ευαγγελία

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως “Ο Κυριακίδης” εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη.

Έφυγε ένας ένθερμος υποστηρικτής των ποντιακών παραδόσεων και ηθών, το «αηδόνι» της Σουμελιώτισσας, ο πρωτοψάλτης του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά». Ο Βασίλης Φωτιάδης υπήρξε ο πρώτος χοροδιδάσκαλος του τμήματος ποντιακών χορών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας και στενός συνεργάτης της υπεύθυνης του τμήματος, Κρυστάλλης Κωνσταντινίδου. Πάντοτε στεκόταν συμπαραστάτης στις προσπάθειες του σωματείου και της διοίκησης.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΚΕΜΑΕΔ

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ Βέροιας, το προσωπικό και εγώ προσωπικά αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του καλού μας φίλου και ευεργέτη του Κέντρου Βασίλη Φωτειάδη.

Το έργο του, ο πατριωτισμός του και η φιλανθρωπία του θα μείνουν για να θυμίζουν στους νεότερους το ήθος των ανθρώπων που ευεργετούν και μόνο με την παρουσία τους. Ο Θεός ας τον αναπαύσει οπλίζοντας με υπομονή τους οικείους του.

Με εκτίμηση και σεβασμό η εθελόντρια Διευθύντρια Μελίνα Δαμιανιδου – Μιχαηλίδου.

Πηγή: veriotis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.