ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με γεύσεις και μυρωδιές από τον Πόντο γέμισε η πλατεία Θρυλορίου
Με γεύσεις και μυρωδιές από τον Πόντο γέμισε η πλατεία Θρυλορίου
16 Ιούλ
0
Σχόλια

Με γεύσεις και μυρωδιές από τον Πόντο γέμισε η πλατεία Θρυλορίου

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της ποντιακής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς» διοργάνωσε το Σάββατο 13 Ιουλίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, το «7ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας», στην πλατεία του Θρυλορίου.

Κάτοικοι του οικισμού και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γευσιγνωστικό ταξίδι βασισμένο στη μακρά παράδοση της ποντιακής κουζίνας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πολυήμερων εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας.

Συνολικά, 16 Ποντιακά Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα μαγείρεψαν με μεράκι και πρόσφεραν στον κόσμο χαψία, βαρένικα, πισία, πιροσκί, ωτία και αρκετά ακόμη είδη ποντιακών εδεσμάτων.

«Έχει γίνει πλέον θεσμός και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό, γιατί δεν είναι μια εύκολη διοργάνωση, όμως οι σύλλογοι μας τιμούν με την παρουσία τους», μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Κερασούντα και το Γαρς» κ. Χρύσα Μαυρίδου.

Για την ίδια και τον Σύλλογο αποτελεί χρέος «να σώσουμε το φαγητό μας, να συνεχίσει να υπάρχει στη σύγχρονη κουζίνα μας και να γευτούν τα παιδιά μας το ποντιακό φαγητό, το οποίο εμείς προτείνουμε».

«Ο Πόντος ήταν πολύ μεγάλος και από περιοχή σε περιοχή υπήρχαν διαφορετικές γεύσεις. Αυτό το φεστιβάλ μας δίνει την ευκαιρία όλα αυτά να τα αναδείξουμε», πρόσθεσε η κ. Μαυρίδου.

Πηγή: fonirodopis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.