ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ψήφισμα Ποντιακών φορέων και Οργανώσεων επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εν όψει της μαύρης ημέρας της 20ης Ιουλίου
Ψήφισμα Ποντιακών φορέων και Οργανώσεων επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εν όψει της μαύρης ημέρας της 20ης Ιουλίου
(Φωτο: EUROKINISSI)
18 Ιούλ
0
Σχόλια

Ψήφισμα Ποντιακών φορέων και Οργανώσεων επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εν όψει της μαύρης ημέρας της 20ης Ιουλίου

Ψήφισμα προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, απέστειλαν Ποντιακοί Φορείς και Οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, εν όψει της μαύρης ημέρας της 20ης Ιουλίου.

Διαβάστε το ψήφισμα:

«Θα παραμείνουμε αταλάντευτα απείθαρχοι στην Λήθη.

Ψήφισμα

«Εμείς οι υπογράφοντες εκ μέρους των Ποντιακών μας σωματείων και άλλων, δηλώνουμε δια της παρούσης την αμέριστη, ανυποχώρητη, ακλόνητη, διαρκή και πατριωτική αδελφική στήριξη στον Ελληνισμό της Κύπρου, που επί 50 έτη βιώνει τις συνέπειες της βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής.

Ως απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου που επιβιώσαμε με τις οικογένειές μας από τις ίδιες βάρβαρες πρακτικές του Κεμαλικού καθεστώτος έναντι των προγόνων μας , απευθυνόμενοι στα αδέρφια μας στην Κύπρο, διατρανώνουμε την στερεά πεποίθηση μας υπέρ της απελευθέρωσης της Μεγαλονήσου, άμεσης αποχώρησης των Τουρκικών στρατευμάτων Κατοχής, κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων για μια Κύπρο ενιαία ελεύθερη με νομικό πλαίσιο, που ορίζεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο και όχι μέσω εκβιασμών και παζαριών Οθωμανικού τύπου της στέπας.

Η Κύπρος ανήκει στην Ευρώπη και δεν μπορεί να είναι όμηρος αυταρχικών καθεστώτων, που ονειρεύονται Χαλιφάτα, Σαντζάκια και Καζάδες.

Η πράσινη γραμμή στην Λευκωσία και η βεβήλωση του Πενταδακτύλου με την γνωστή σημαία αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία του Ελληνισμού και της Ευρώπης.

Η υφαρπαγή της Αμμοχώστου είναι απαράδεκτη και αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως.

Η καταστροφή και λεηλασία του πολιτιστικού θησαυρού του Κυπριακού Ελληνισμού είναι έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και η Τουρκία πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για όσα έπραξε κατά την διάρκεια της παράνομης εισβολής, αλλά και όσα πράττει μέσω του κακέκτυπου ψευδοκράτους και των παρακρατικών της μηχανισμών στα Κατεχόμενα.

Με την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων και την παράνομη πώληση τους σε άδηλα συμφέροντα.

Με την διαρκή Ισλαμοποίηση κάθε σπιθαμής γης της ευλογημένης Κύπρου από την Κερύνεια μέχρι το Ριζοκάρπασο και τον Απόστολο Ανδρέα.

Καταδικάζουμε με το πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την Τουρκική στρατηγική, που παραμένει η ίδια από τα γεγονότα κατά των Αρμενίων επί Αβδούλ Χαμίτ το 1895, τις Γενοκτονίες των Ελλήνων, Αρμενίων, Χαλδαίων και άλλων λαών στην Ανατολία, την εξαφάνιση της Ελληνικής Κοινότητας στην Πόλη, στην Ίμβρο και Τένεδο.

Αποτελεί για μας εξαιρετική τιμή ότι από πέρσι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, φίλος του Πόντου, ενέταξε την ημέρα Μνήμης στο επίκεντρο της πολιτικής του, όντας ο ίδιος ο κεντρικός ομιλητής τόσο το 2023, όσο και φέτος στην Λευκωσία.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του να καθιερώσει την 19η Μαίου ως Ημέρα Μνήμης σε όλα τα σχολεία της Μεγαλονήσου Κύπρου μας .

Με τον μεστό, ανθρώπινο και ακριβή ιστορικά λόγο του μας συγκίνησε και μας συγκλόνισε.

Ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο λύνοντας και τα ζητήματα των Ελλήνων Ποντίων στην Κύπρο, αλλά και ενισχύοντας την κοινή γραμμή, που ορίζεται από το Ενιαίο Δόγμα Πολιτισμού Ελλάδος Κύπρου.

Δηλώνουμε παρόντες σε αυτό το προσκλητήριο και τον ενθαρρύνουμε να μην κάνει πίσω σε οποιαδήποτε πίεση.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα πρωτοστατήσει στην κίνηση προς τα εμπρός.

Με θάρρος και πατριωτική δύναμη.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ σε όλους τους ήρωες της ΕΟΚΑ, της ΕΛΔΥΚ, όλων των απλών Ελλήνων της Κύπρου που είναι τα αδέρφια της καρδιάς μας με το κοντύλι που έγραψε την κοινή μας συγγένεια μέσα στο τίμιο αίμα των προγόνων μας.

Oι υπογραφές:

Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ Καναδά.

Ιερό Ίδρυμα Παναγίας Σουμελά Αμερικής.

Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής.

Σ.Π Αλέξανδρος Υψηλάντης Χαλκιδικής.

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου.

Ποντιακοί Σύλλογοι Βάδης –Βυρτεμβέργης Δωδεκάπολις:

«Αμάραντος» Plochingen.

«Ακρίτας» Neckartenzlingen.

«Ακρίτες» Herbrechtingen.

«Αργοναύτες» Waiblingen.

«Ποντιακή Εστία» Stuttgart.

«Παναγία Σουμελά» Bietigheim Bissingen.

«Παναγία Σουμελά» Mannheim.

«Ποντιακή Ένωση- Η Ρωμανία» Stuttgart.

«Πυρρίχιος» Filderstadt.

«Ένωση Ποντίων» Esslingen.

«Ένωση Ποντίων» Schorndorf.

«Κομνηνοί» Tübingen.

«Υψηλάντης» Backnang.

«Ο Πόντος» Reutlingen.

«Ξενιτέας» Echingen.

«Κίνημα Ελλήνων Ομογενών» Πάφου

«Τεμέτερον» Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου

«Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας»

Ένωση Χορευτών Δράμας Πυρίχιος.

Χορευτική Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Ευθυμία».

Ελληνοβυζαντινός Σύλλογος «Αγία Σοφία» Kelsterbach.

Πολιτιστικός Σύλλογος Raunheim και Περιχώρων

Ελληνική Κοινότητα Bad Homburg

Ελληνική Κοινότητα Breuberg.

Σύλλογος Ποντίων Gisen και Περιχώρων.

Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης»

Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.